UKÜ’lü Akademisyen Ali Ünal, Turizm ve Otel İşletmeciliği Eğitiminde Başarıya Giden Yolları Açıkladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ali Ünal, turizm ve otel işletmeciliği alanında gerek fakülte gerekse de yüksekokul düzeyinde eğitim veren üniversite birimlerine önemli sorumluluk ve görevlerin düştüğünü belirtti.

Öğretim Görevlisi Ali Ünal, sayıları hızla artan bu bölümlerin teorik eğitimin yanı sıra “outcasting” diye adlandırılan farklı işletmelerin fiziksel yapılarını, eğitim ve staj için kullanmakta olduğunu kaydetti. Belli üniversite programlarının kendi fiziksel mutfak ve restoran gibi laboratuvarlarını kurmak suretiyle bu eğitimi verdiklerine de dikkat çeken Ali Ünal, bu alanda öğrenim gören öğrencilerin uygulamalı derslerde aldıkları pratik bilgiler ile gelecekteki iş yaşamlarında yöneticiler tarafından tercih sebebi olacaklarını bildirdi. Üniversite olarak böylesi bir yaklaşımı benimsediklerinin altını da çizen Öğretim Görevlisi Ali Ünal, UKÜ olarak öğrencilerimize teorik dersler yanı sıra kendi mutfağımızda uygulama yapma fırsatı da sunmaktayız” dedi.

Yiyecek ve içecek alanının hem ürün ve hizmetin harmanlandığı hem de konuklarla yüz yüze iletişimin kurulduğu bir dengeye sahip olduğunu aktaran Ünal, “Bu kriterler nedeniyle turizm ve otelcilik alanındaki yükseköğretim programlarının en önemli başarısı, yiyecek ve içecek derslerinin kendi kampüsleri içerisindeki uygulamalı mutfak ve restoranlarında yapılanlarıdır” şeklinde konuştu.

Ünal, konaklama endüstrisi ve restoran işletmeciliği hizmetleri içerisinde yiyecek-içecek yönetimi hizmetinin ana başlıklar olduğunu da belirterek, konaklama endüstrisi ile restoran işletmeciliğinin dünya pazarında daha etkin rekabet edebilmesi için kalifiye ve donanımlı iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Son güncelleme: 23-01-2018