• UKU Online

UKÜ’DEN KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü kitap bağış kampanyası düzenledi.

Topluma Hizmet etkinlikleri kapsamında kendilerine ulaşan istek doğrultusunda, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla kitap bağış kampanyası düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ilk olarak Erenköy Lisesi kütüphanesi için kampanya başlattı. Söz konusu kampanyada özellikle lise öğrencilerine yararlı olacağı düşünülen bilimsel ve sanatsal eserlerden oluşan yayınlar Fakülte Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, etkinlik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç ve öğrenciler adına Aylin Çelik tarafından Erenköy Lisesi kütüphanesine teslim edildi.

Kitapların teslimi sırasında konuşma yapan Erenköy Lisesi Müdürü Betül Yıkıcı, UKÜ’nün kitap bağış kampanyasından çok etkilendiklerini, yeni ve geniş bilgi kaynaklarıyla okul kütüphanesinin daha da zenginleşeceğini söyledi. Müdür Yıkıcı bu tür düzenlemeleri her kurumdan beklediklerini belirtti.

Kitap bağış kampanyası koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç da yaptığı konuşmada, özellikle içten bir gönüllülükle bu kampanyaya katılan bölüm öğrencilerine teşekkür etti. Aylanç bu etkinliği her yıl tekrarlayarak geleneksel hale gelmesi için çalışacaklarını aktardı.