UKÜ’DEKİ ATÖLYE ÇALIŞMALARININ ÜÇÜNCÜSÜ TAMAMLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık  Fakültesi’ne bağlı Grafik Tasarım ile Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinin ortak düzenlediği atölye çalışmalarının üçüncüsü tamamlandı.

Ambalaj tasarımı üzerine geliştirilen disiplinlerarası atölye çalışmaları dizisinin önceki başlıkları “Hands on Bottle” ve “ Hands on Gift” iken bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin başlığı  “Hands on Delight” olarak belirlendi.

Ortak tema Kıbrıs’ın özgün tatları

Söz konusu etkinlik konuk öğretim elemanı İpek Halim’in sunumuyla başladı. UKÜ yarı zamanlı öğretim görevlilerinden Gürkan Gökaşan ve Amir Peyravi’ nin birlikte yürüttüğü atölye çalışmasında Grafik Tasarım ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümlerinin öğrencileri özgün paket tasarımları üretti. Eskiz çalışmalarının ardından bilgisayar ortamında geliştirilen paket tasarımlarında “Kıbrıs’ın özgün tatları” ortak tema olarak seçildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Grafik Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Songür Dağ ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Yücel Besim yaptıkları ortak açıklamada tasarım eğitiminin akademik anlamda faydalarının net bir şekilde görüldüğünü ifade etti. Her iki öğretim üyesi de sosyal anlamda önemli olan bu tür çok disiplinli çalışmaların gelecek yıllarda da düzenleneceği bilgisini paylaştı.