• UKU Online

UKÜ’DE ZİMBABWE’NİN 37. BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Zimbabwe’nin 37. bağımsızlık günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar Çevik Uraz Konferans Salonunda düzenlendi.  Gerçekleştirilen etkinliğe Zimbabweli öğrencilerin yanı sıra farklı milletlerden öğrenciler de büyük ilgi gösterdi.

Zimbabwe’nin ulusal marşı ve tanıtımı ile başlayan kutlamalar, yerel danslar ve müzik gösterileri ile devam etti. Kutlamaların ilerleyen dakikalarında UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri açıklamalarda bulundu. Nadiri, Zimbabweli öğrencilerin Üniversite’deki yerinin önemli olduğunu belirterek, buradan aldıkları eğitimle ülkelerine önemli katkılarda bulunacaklarını ve UKÜ’nün itibarının artmasında önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti. Prof. Dr. Nadiri, aynı zamanda  kendilerini bağımsızlık günü kutlamasına davet eden Zimbabweli öğrencilere ve etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Rektör Halil Nadiri, konuşmasının ardından Zimbabweli öğrencilerle birlikte pasta kesti. Büyük bir ilgi ile kutlanan Zimbabwe’nin bağımsızlık günü renkli görüntülerin ardından yerel dans gösterileri ve şarkılarıyla son buldu.