UKÜ’DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi yüksek lisans ve doktora programlarına başvuru kabul ediliyor. Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı toplam 45 yüksek lisans, 16 doktora programı ve 1 profesyonel doktora programında eğitimin verildiği UKÜ’de adaylar Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne başvuru yapabilir.

Adayların Lisansüstü Eğitim – Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’nün yanı sıra UKÜ’nün resmi web sayfasındaki www.ciu.edu.tr/akademik/enstituler adresinden alacakları formu doldurarak gerekli belgeler ile birlikte başvuruda bulunabilecekleri açıklandı.

Son başvuru tarihi 16 Şubat

Diğer yandan Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’ne bağlı 45 yüksek lisans ve 16 doktora programı ve 1 profesyonel doktora programına kayıtlar için son başvuru tarihi 16 Şubat Cuma olarak açıklandı. Bahar 2017-2018 Döneminde başvuru kabul eden Yüksek Lisans programları; Beslenme ve Diyetetik, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Teknolojileri, Biyomühendislik, Çevre Mühendisliği, Çevre Bilimleri, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Yönetimi ve Planlaması, Ekonomi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Grafik Tasarım, Hukuk, İç Mimarlık, İletişim ve Medya Çalışmaları, İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Kamu Hukuku, Kimya, Klinik Psikolojisi, Mimarlık, Muhasebe ve Finansman, Mühendislik Yönetimi, Okul Öncesi Eğitim, Pazarlama Yönetimi, Pedagojik Formasyon, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkçe Eğitimi, Uluslararası Bankacılık ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Hukuk, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Zihin Engelliler Öğretmenliği programlarıdır.

Başvuru kabul eden Doktora programları; Bilgisayar Mühendisliği, Biyomühendislik, Çevre Mühendisliği, Çevre Bilimleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İletişim ve Medya Çalışmaları, İşletme, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği, Hukuk, Uluslararası İlişkiler ve Yönetim Bilişim Sistemleri. Profesyonel Doktora programları ise; İşletme Yönetimi.

Başvuru için daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar 671 11 11 numaralı telefondan 2214/2228’i arayarak veya ciu-institute@ciu.edu.tr e-posta adresine yazarak UKÜ ile iletişime geçebilecek.

Son güncelleme: 05-02-2018