UKÜ’DE TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) tarafından trafikte yaşanan sorunların farkındalığını artırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Avcı “Trafik Güvenliği” konulu sunumunda Kıbrıs’ta trafiğin işleyişi, genel trafik güvenliği ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının önüne nasıl geçileceği hakkında bilgi verdi.

Trafikte sorumlu ve dikkatli olunmasının önemine dikkat çeken Avcı, alkol, madde kullanımı gibi durumlarda araba kullanılmaması gerektiğini, emniyet kemerinin takılmasının hayati önem taşıdığını söyledi. Hız yapmak için KKTC sınırlarında yolların özenli ve güvenli olmadığını, trafikte telefon kullanımının pek çok can kaybına yol açtığını vurgulayan Mehmet Avcı, trafik ve yol güvenliğinin arttırılması için çaba gösterdiklerini ve kişilerin de kendilerine düşen sorumlulukları yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) tarafından düzenlenen seminer sonunda Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) Müdürü Gamze Atay, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dr. Mehmet Avcı’ya teşekkür belgesi ve Kıbrıs’a özgü el işi hediye takdim etti. Avcı, bu tür eğitimlerin devamlı hale gelmesi için UKÜ ile görüşmelere devam edileceğini aktardı.