UKÜ’DE SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM SEMİNERİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde “Sağlıklı Cinsel Yaşam” konulu seminer düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Linda Fraim konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına cinsel yaşamın tanımının herkese göre değişebileceğini söyleyerek başlayan Fraim, bireylerin yetiştikleri kültürlerin cinsel yaşama bakış açılarını şekillendirdiğini belirtti. Kültürel tabuların cinsel yaşamdaki önemine dikkat çeken Psikoloji Bölüm Başkanı Fraim, “Türkiye’de cinsellik toplumun büyük bir çoğunluğu tarafından, gerek kültürel gerek dini açıdan tabu olarak kabul edilmektedir.” dedi

“Cinsel eğitim aileden, derslerden, kitaplardan ve internetten öğrenilebilir”

Bireylerin cinselliği öğrenmesinin önemine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Fraim, cinsel eğitimin aileden, derslerden, kitaplardan ve internetten öğrenilebileceğini söyledi. “Sex” sözcüğünün Google taramalarında 3 milyarın üzerinde arandığını belirten Fraim, üreme sistemleri hakkında da bilgi verdi. İyi bir cinsel ilişkinin iyi bir iletişim ile gerçekleşeceğini ifade eden Nalan Linda Fraim, cinsel ilişki sırasında korunmanın önemini vurgulayarak cinsel yolla bulaşan birçok hastalık olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasının son bölümünde cinsel şiddetin etkilerinden de bahseden Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nalan Linda Fraim, cinsel şiddetin psikolojik, fiziksel ve sosyal etkilerinin bireyde uzun yıllar kalabileceğini belirtti.