UKÜ’de Pedagojik Formasyon Eğitimi’ne Başvurular Sürüyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvurular sürüyor. Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatoş Silman, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının Eğitim Bilimleri Bölümüne bağlı olduğunu söyledi.

Bu programa başvuracak öğrenci adaylarının Eğitim Fakültesine bağlı olmayan 4 yıllık bölümlerden mezun olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Fatoş Silman,  programa diploma ortalaması 2:00 olan KKTC vatandaşı öğrencilerin başvuruda bulunabileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Silman, öğretmen adaylarına öğretmenlik formasyonu kazandırmak için toplamda 10 ders verileceğini açıkladı. Silman, programda Eğitim Bilimine Giriş, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Psikolojisi, Sınıf Yönetimi, Öğretmenlik Uygulaması, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı, Özel Öğretim Yöntemleri derslerinin yanı sıra iki seçmeli dersin de yer aldığını bildirdi. Prof. Dr. Silman, programının güz ve bahar dönemi olmak üzere iki dönem halinde tasarlandığını da sözlerine ekledi.

UKÜ’nün öğrenci merkezli eğitimi esas alınarak derslerde sadece teorik bilgi verilmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Fatoş Silman, aynı zamanda uygulamalı, araştırmaya yönelik etkinliklerin de programda yer aldığını kaydetti. Programın amacına da değinen Prof. Dr. Silman, “Amacımız bilgiye kendi ulaşabilen, araştırmacı, problem çözen, analitik düşünebilen ve bu becerileri ileride öğrencilerine aktaracak öğretmen adayları yetiştirmek” dedi.

Son güncelleme: 01-02-2019