• UKU Online

UKÜ’DE PAZARLAMA VE SATIŞ YÖNTEMLERİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde “Güncel Teknolojilerde Pazarlama ve Satış Yöntemleri” konulu konferans düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zaneti Garanti’nin moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta IBM Satış Müdürü Hande Erbay ve Johnsons Controls Satış Müdürü Barış Gökçek konuşmacı olarak yer aldı.

“İnsanlarla her zaman iletişimde olunmalı ve bunu güçlendirmeli”

Çalışma hayatına başladığında seçimini kendisinin sektörde en iyi olduğunu düşündüğü alanda yaptığını ifade eden IBM Satış Müdürü Hande Erbay, güçlü iletişim kabiliyetinin iş dünyasındaki öneminden bahsetti. Kişinin her zaman karşısındaki kişiye önem vermesi ve dikkate almasının önemini vurgulayan Erbay, bireyin karşısındakini iyi dinleyerek iletişimini güçlü tutması gerektiğini kaydetti. “Kişiler iş sektörü konusunda kendilerini iyi bir şekilde anlamalı ve eğilimlerinin ne yönde olduğunu iyi belirlemelidir.” diyen Hande Erbay, kişinin kendisine güvenip emin ve kararlı adımlarla ilerlemesi gerektiğini belirtti.

“Müşteri her zaman kendi düşüncesini seçip satın alır”

Pazarlama ve satış konusunda öğrencilere bilgiler aktaran Johnsons Controls Satış Müdürü Barış Gökçek, bu sektörde müşterinin her zaman kendi düşüncesini seçip satın aldığını ifade etti. Gökçek, pazarlama ve satış sektörünüseçip kariyerini bu alanda devam ettirecek öğrencilerin  güçlü iletişim kabiliyeti olması gerektiğini vurguladı. Karşı tarafın dinlenmesi ve her zaman satışını yapacağı ürünün bilgilerinin satışçı tarafından bilinmesinin müşteriyi etkilediğini söyleyen Barış Gökçek, “Teknolojinin ilerlemesiyle insanlar daha çok marka ürünlere yöneliyor. Fakat prestiji yüksek, marka ürünlerden daha iyi ürünler bulunuyor.” dedi.