UKÜ’de “Öğretmenler Günü Paneli” düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler günü kapsamında “Öğretmenler Günü Paneli” düzenlendi.

UKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın, panelin açılışında yaptığı konuşmada, öğretmenliğin önemli ve kutsal bir meslek olduğunu dile getirerek, tüm öğretmen ve öğretmen adaylarının öğretmenler gününü kutladı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Genel Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, Türkiye’de PDR’nin gelişimine değinerek, öğrenme ve öğretme kavramlarından bahsetti. Okullarda PDR hizmetleri ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Şahin, PDR hizmetlerinin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve PDR’siz bir eğitim sisteminin mümkün olamayacağını kaydetti. Üniversitelerin PDR bölümlerine yoğun ilgi olduğunu aktaran Prof. Dr. Cengiz Şahin, öğretmenlik mesleğinin en önemli özelliklerinden birinin yaşam boyu öğrenme olduğunu kaydetti.

Panelde konuşan Prof. Dr. Mehmet Çağlar, “Öğretmenlik ve Eğitimde Yeni Yaklaşımlar” adlı sunumunda, günümüzde öğretmenlik mesleğindeki değişimler ve değişen eğitim yaklaşımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Çağlar, dünyanın çok hızlı gelişmesi, teknolojik gelişmelerin ve öğrenme kuramlarının değişmesi nedeniyle öğretmenlik mesleğinin geçmişe oranla çok daha önemli bir hal aldığını kaydetti. Bu anlamda kaliteli öğretmen yetiştirmenin önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Çağlar,  gelecek nesillerin yetiştirilmesi konusunda toplumla birlikte eğitim camiasına da büyük görev düştüğünü aktardı. Çağlar konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin toplumları ileriye taşıması açısından meslek grupları arasında önemli bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 29-11-2018