UKÜ’de, Öğrenciler Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Hemşirelik ve Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından “Meme Kanseri”  farkındalık etkinliği düzenlendi.

UKÜ öğrenci merkezinde gerçekleştirilen etkinlik hakkında Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Gürsoy açıklamalarda bulundu. Tüm Dünya’da Ekim ayının “Pembe Ekim”  olarak adlandırıldığını kaydeden Ayla Gürsoy, meme kanserinden korunmak ve erken tanı bilinci oluşturmak için farklı etkinliklerin organize edildiğinin de altını çizdi.

Etkinliğin amacı hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Gürsoy, üniversitede bulunan ve aslında risk altında olmayan öğrenciler arasında “erken tanı” bilincinin oluşmasını ve yaygınlaşmasını hedeflemekte olduklarını ifade etti. Gerçekleşen etkinlikte farklı kültürlerden dans gösterileri sergilenerek öğrencileri bilinçlendirmek için broşür dağıtımı da yapıldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayla Gürsoy, kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğuna dikkat çekerek, hastalığın erken tespit edildiği durumlarda yaşam süresinin diğer kanser türlerine göre çok daha uzun olduğunu bu nedenle erken tanının hayati önem taşıdığını vurguladı.