UKÜ’de Öğrenci Kulüpler Şenliği Gerçekleşti

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılında 4 bin yeni öğrencinin kayıt yaptırdığı Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde, öğrenci sayısı 19 bine yaklaşırken, yeni kayıt yaptıran öğrencilere üniversitenin içinde yer alan kulüp ve sosyal faaliyetleri tanıtmak amacıyla, “Öğrenci Kulüpler Şenliği” düzenlendi.

UKÜ Öğrenci Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, kulüpleri tanıtıcı afişler yanı sıra kulüp başkanları tarafından öğrencilere kulüpleri hakkında bilgiler verdiler. Üç gün süren Kulüpler Şenliği’nde sağlık, bilim, kültür, iletişim, hukuk ve spor alanlarını içeren 40’tan fazla kulüp stantlarda yerini alırken; öğrenci üye kabulleri de yapıldı. Kulüpler ayrıca akademik yıl boyunca gerçekleştirmeyi hedefledikleri faaliyetleri ve kulüp amaçlarını öğrencilere aktardılar.

Bu doğrultuda, kulüp üyeleri yeni üyeleri ile sosyalleşme fırsatı yakaladı. Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı 40’tan fazla öğrenci kulübü tarafından gerçekleşen etkinlikte, stant kurularak tanıtım yapıldı. Öğrenci Kulüpleri içerisinde; Dalış, AKUT ve Doğa Sporları, Dans, Kütüphane, Fotoğrafçılık, Psikoloji, Müzik, Gazetecilik, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Tiyatro, Hayvan Severler, Genç Girişimciler, Okul Öncesi, Türk Dili ve Edebiyatı, Mimarlık ve İç Mimarlık, Atatürkçü Düşünceler, Genç Tema, Bilgisayar Bilimleri, Biyomühendislik, Çevre Mühendisliği, Tarım, Sağlık, Cheerleading, Trabzonspor, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Sürdürülebilir Kampüs, Hukuk, Saç Bakımı ve Makyaj, Yönetim Bilişim Sistemleri, 1907 Unifeb, RTV, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Türkçe, Özel Eğitim, Grafik Tasarım, Turizm, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Uni BJK, Enerji Sistemleri, UltrAslan UKÜ gibi kulüpler yer almaktadır.