UKÜ’de “Öğrenci Bilgilendirme Çalıştayı” Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından akreditasyonlar, AKTS ve öğrenci katılım sertifikası konularında “Bilgilendirme Çalıştayı” düzenlendi.

UKÜ öğrencilerini bilgilendirmek amacı ile düzenlenen çalıştayda Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oya Somer ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Metin Karadağ, akreditasyon hakkında açıklamalarda bulunarak, Türkiye Üniversitelerinde 6 fakültenin TDE alanında akredite edildiğini; UKÜ Fen Edebiyat Fakültesi,  Türk Dili ve Edebiyatı ile Psikoloji İngilizce Bölümü için Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (FEDEK) başvurularının onaylandığını ve sürecin başlatıldığını açıkladı. Psikoloji Bölümü için Türkiye'de sadece 3 üniversitede akreditasyon bulunduğunu belirten Prof. Dr. Oya Somer ise seneye Psikoloji Türkçe Bölümü için başvurulacağını da kaydetti.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Toycan, Öğrenci Katılım Belgesi’nden bahsederek, Türkiye'de uygulanmaya başlanan bu projeyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de hayata geçirmek istediklerini kaydetti. Bu projenin daha önce KKTC’de uygulanmamış olduğunu dile getiren Toycan, bu projeyi ilk kez UKÜ'de hayata geçirmek için adımlar attıklarını da vurguladı. Doç. Dr. Mehmet Toycan, "Öğrenci katılım sertifikası ile ilgili bir sunum gerçekleştirdik. Buradaki temel amacımız; Fen Edebiyat Fakültesi altındaki öğrencilerimize öğrenci katılım sertifikasının amaç ve gerekçelerini anlatmak ve aynı şekilde bilgi vermektir" dedi. Ayrıca etkinlikte öğrenci değişim programı hakkında açıklamalar da yapan Toycan, bu konu hakkında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) hakkında öğrencilere bilgi veren Psikoloji Bölümünden Ögr. Gör. Eliz Volkan ise öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmak ve öğrencilerin yurtdışında gördükleri eğitimlerin kendi ülkelerinde tanınmasını garanti altına almak amacıyla uygulanan AKTS'nin öğrenciler için yararlı olacağının altını çizdi.