UKÜ’de “Nijerya’nın 58. Bağımsızlık Günü” Birbirinden Renkli Aktivitelerle Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası Merkez tarafından gerçekleştirilen “Nijerya’nın 58. Bağımsızlık Günü” birbirinden renkli aktivitelerle kutlandı.

Etkinlik, yöresel kıyafetleriyle kutlamalara katılan Nijeryalı öğrencilerin ülkelerine özgü sergiledikleri dansları ve çeşitli performans gösterileri ile büyük beğeni topladı.

Etkinlikte konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin çok farklı ülke ve kültürlerden geldiklerini vurgulayarak, bu durumun üniversite içerisinde çok kültürlü ve zengin bir ortam yarattığını açıkladı. Bu tür etkinliklerin gerçekleşmesinden mutlu olduklarını kaydeden Nadiri, yıl boyunca çeşitli öğrenci topluluklarına ait geceler düzenleyerek, üniversitenin sahip olduğu kültürel çeşitliliği de yansıtma amacında olduklarını belirtti.

UKÜ’nün büyük bir aile olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Halil Nadiri, “Bu tür etkinliklerle öğrencilerin birbirleriyle etkileşime girmelerini sağlıyoruz. Bu sayede arkadaşlarının kültürlerini, inanç ve değerlerini öğrenme fırsatı yakalıyorlar” şeklinde konuştu.

Küreselleşen dünyada sadece akademik anlamda profesyonelleşmenin yeterli olmayacağına dikkat çeken Prof. Dr. Nadiri, bu yüzden öğrencilerin diğer ülkelerin değerlerini, kültürünü, inançlarını deneyimlemelerinin entellektüel gelişimleri açısından faydalı olacağını kaydetti.

Etkinliğe Nijeryalı öğrenciler yanı sıra birçok ülkeden gelen öğrenciler, akademik ve idari personel katıldı. Etkinlik, gecenin sonunda Nijerya bayrağı motifli pastanın kesilmesi ile son buldu.

Son güncelleme: 16-11-2018