UKÜ’de "Modern Çağda Mağdur ya da Kahraman Olmak" Konulu Söyleşi Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Fen - Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Psikoloji Kulübü tarafından "Modern Çağda Mağdur ya da Kahraman Olmak" konulu söyleşi düzenlendi.

Fen - Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Manolya Çalışır Haselden’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, Uzman Psikolojik Danışman Ümit Akçakaya, Psikoloji öğrencilerine bireyin kişilik yapılanması ile bilinçaltında gerçekleşen olaylar hakkında bilgi verdi. Bireyin bilinçaltının yaratıcı bir etkiye sahip olduğunu ve anlatılan masallar, mitolojiler ile hikayelerle bireylerin bağlantı kurduğunu aktaran Akçakaya, bu bağlamda vermek istedikleri mesajı iletebildiklerini de kaydetti.

Akçakaya, bütün bunların bireyi bir yolculuğa davet eden unsurlar olduğunu açıklayarak, bu yolculuğun aslında bireyin kendi iç dünyasına olan bir yolculuk olduğunu söyledi. Bireyin iç dünyasını ve bilinçaltını ne kadar iyi tanırsa o kadar değiştiğini, dönüştüğünü ve bireyin kendisiyle yüzleştiğini vurgulayan Ümit Akçakaya, bütün bunların bireyi olgunlaştırdığını da belirtti.

Ümit Akçakaya etkinlikte yazarı olduğu "Uyanış" adlı kitabını da tanıtarak, kitabın insanın ruhsal yapısı, bağlanma kuramı ve farklı kişilik yapılanmaları gibi konuları ele aldığını kaydetti.

Öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin de katılım gösterdiği, UKÜ Çevik Uraz Amfi 1’de gerçekleştirilen etkinliğin ardından imza ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Psikoloji Kulübü Başkanı Ela Altuntaş, Uzman Psikolojik Danışman Ümit Akçakaya’ya teşekkür belgesini takdim etti.

Son güncelleme: 29-12-2017