• UKU Online

UKÜ’DE “MEVLANA ŞİİR VE ÖYKÜLERİ” ETKİNLİĞİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) 20. yılına özel 53. Kütüphane Haftası kutlandı. Kütüphane Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Kütüphane Kulübü öğrencilerinin görevlendirildiği “53. Kütüphane Haftası” kapsamında “Mevlana Şiir ve Öyküleri” etkinliği düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, hümanizmin temelini atan, doğunun ve batının sevgi önderi Mevlana Celaleddin Rumi’nin öykü ve şiirleri “semazen ve neyzen” eşliğinde tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar  tarafından seslendirildi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin konuğu sanatçı Düşenkalkar’ın şiir ve öykü dinletisine Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, akademisyenler, öğrenciler ile çok sayıda dışardan izleyici katıldı. Ali Düşenkalkar 13. yüzyılda Anadolu’da aşkın ve sevginin çığlığını anlatan Mevlana'nın birbirinden güzel öykü ve şiirlerini, semazen gösterisi ile ney dinletisi eşliğinde seslendirdi.

Etkinliğin sonunda başarılı tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar, semazen Gizem Topal, neyzen Kasım Yıldırım Vardar ve Uskan Çelebi’ye Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından gerçekleştirilen “Mevlana Şiir ve Öyküleri” etkinliği sonrası UKÜ Haber Ajansı’na konuşan tiyatro ve seslendirme sanatçısı Ali Düşenkalkar ile ney sanatçısı Uskan Çelebi, kendilerini çok iyi ağırlayan UKÜ yönetimine teşekkürlerini ifade etti. Sanatçılar ayrıca Kuzey Kıbrıs’ta böyle bir dinleti düzenleme imkanı buldukları için büyük mutluluk duyduklarını ve yeniden gelmek istediklerini söyledi.