UKÜ’de “Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri”nin Dördüncüsü Başladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri” başladı.

Etkinliğin ilk gününde Erenköy Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, İskele Ticaret Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Namık Kemal Lisesi,  Haspolat Meslek Lisesi ve Türk Maarif Koleji’nden son sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri ile UKÜ’ye konuk oldu. Kampüsü gezen öğrencilere fakülteler, laboratuvarlar, radyo-televizyon stüdyoları, haber ajansı ve derslikler tanıtıldı. Açık ve kapalı alanları yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, daha sonra UKÜ Arena’da oluşturulan tanıtım stantlarında seçmeyi düşündükleri bölümler hakkında alanlarında uzman öğretim elemanlarından ayrıntılı bilgi aldı.

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı UKÜ Dans Kulübü tarafından dans gösterisi sergilenirken, RTV Kulübü tarafından defile gösterisi ve Müzik Kulübü tarafından ise müzik dinletisi gerçekleştirildi. Etkinlik süresince liseli öğrencilerin üniversite eğitimine teşvik edilmeleri amacıyla, “UKÜ 2022 Mezunları” logolu kep ve cüppelerle hatıra fotoğrafları çekildi.

Üniversite tanıtımı için Bekir Paşa Lisesi’nden gelen Sıla Akgün, kendisinin de sporcu olduğunu belirterek, “Sporcu olduğum için özellikle Arena ilgimi çekti. Mimarlık Bölümü’nde okumak istiyorum, UKÜ’nün öğrencilere sunduğu çift anadal ve yandal olanakları ile kariyer fırsatlarımın çoğalacağına inanıyorum” dedi.

Haspolat Meslek Lisesi’nden gelen Hüseyin Karğa ise özellikle yeni yapılan akıllı binanın kendi enerjisini üretmesinin önemine değinerek, “Ekolojik olarak doğaya faydalı bir yapı” dedi. Yönetim-Bilişim Sistemlerine ilgi duyduğunu da sözlerine ekleyen Hüseyin Karğa bölümle ilgili olarak hocalardan detaylı bilgi aldığını ve üniversiteden çok etkilendiğini aktardı.

Son güncelleme: 08-03-2018