• UKU Online

UKÜ’DE MEHTAP BAYRİ İLE KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) 20. yılına özel 53. Kütüphane Haftası kutlandı. Kütüphane Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Kütüphane Kulübü öğrencilerinin görevlendirildiği “53. Kütüphane Haftası” kapsamında ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Bayri UKÜ’nün konuğu oldu.

Çeşitli dizi ve sinema filminde rol alan Mehtap Bayri, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide oyunculuğun yanı sıra tiyatronun ve kitap okumanın önemine dikkat çekti.

“Tiyatro, ruhu besleyen en önemli sanat dallarından biri”

Türkiye'de Tiyatro'nun içinde bulunduğu şartlar nedeniyle tiyatro sanatını gönüllülük esasına göre icra ettiklerini anlatan oyuncu Mehtap Bayri, sanata yeteri kadar değer verilmediğinden seyircilerin ve oyuncuların fayda sağlayamadığına dikkat çekti. Bayri tiyatronun ayakta kalabilmesiyle ilgili, “Tiyatroya seyirci katılımını arttırmak için çoğu zaman toplu bilet satmaya çalışıyoruz. Tiyatro oyuncularının dizilerden kazandığı paralar devede kulak kalsa da biz tiyatrocular bu işi büyük bir keyifle yapıyoruz. Ayrıca tiyatro bizim için idman sahasıdır. Çünkü toplumun sanatla buluşmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. İnsanlara tiyatro sanatını sevdirmeye çalıştıklarını dile getiren Bayri, tiyatronun ruhu besleyen en önemli sanat dallarından biri olduğunu ve insanların da buna çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

“Hayallerinizden ve kitaplardan asla vazgeçmeyin”

Söyleşiye katılan öğrencilerin hayalleri ve hayata bakış açılarıyla ilgili görüşlerini alan deneyimli oyuncu Mehtap Bayri, gençlerin hayallerinden asla vazgeçmemesi ve hayallerini gerçekleştirmek için mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.

Kitap okumanın önemine değinen Bayri, “Çünkü kitabın her türlüsü insanı işler, zihnimizi pek çok yönde geliştirerek bir cevher haline getirir. Romanlar insanın hayal dünyasını geliştirir, şiir ruhumuzu besler ve geleceğe daha sağlam adımlar atmamızı sağlar. Aynı zamanda okuyan insan dili düzgün kullanmayı da öğrenir.” dedi. Mehtap Bayri oyuncu olmak isteyen gençlere sürekli gelişim adına “bol bol kitap okuma” tavsiyesinde de bulundu.

Söyleşinin sonunda Mehtap Bayri’ye, UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.