UKÜ’de “Matematik, Fizik ve Elektronik Ne İşimize Yarar?” Konulu Seminerde Temel Bilimlerin Etkileri İrdelendi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Bilgisayar Bilimleri Kulübü tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı Ahmet Bilgen, temel bilimlerin mühendislik alanındaki etkisini öğrencilere aktardı.

Ahmet Bilgen, “Matematik, Fizik ve Elektronik Ne İşimize Yarar?” konulu seminerde yazılımcı olma hedefiyle hareket eden ancak ne yapacağını bilmeyen öğrencilerin iş hayatında neler yaptığını, neleri başarabildiğini ve başaramadığını açıkladı.

Öğrencilerde temel bilimlerin kullanım alanlarının kısıtlı olduğuna dair bir algının olduğuna dikkat çeken Bilgen, endüstride karşılığı öğrenmeyi öğrenmek olan matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi bilimlerin teknoloji açısından kırılma noktası yaşadığını ifade etti. Temel bilimlerle teknolojinin birleştiğini belirten Ahmet Bilgen, bu alanlarda yapılan kariyer basamaklarının öneminin de arttığını dile getirdi.

Temel bilimlerin yazılım veya mühendisliğin herhangi bir alanında uygulamaya geçildiği zaman hem analitik düşünce hem de  temelinde neyin nasıl çalıştığını ve belli başlı kavramların algılanmasında önemli bir rolü olduğunu kaydeden Bilgen, bu bilimlerin sektördeki faydalarını açıkladı. Temel bilimler olmadan da ürün elde edilebileceğini ancak yapılan ürünün nasıl çalıştığının bilinemeyeceğini ifade eden Ahmet Bilgen, bu sorunu çözmekte temel bilimlere başvurmak gerektiğini vurguladı.

UKÜ Bilgisayar Kulüp Başkanı Emre Tüfekçi, genel olarak bütün mühendisliklere hitap eden, birçok yönden faydalanılabilecek bir seminer gerçekleştirildiğini kaydederek, Türkiye’nin yazılım sektörü ve geleceği hakkındaki bilgilerle Ahmet Bilgen’in öğrencilere ışık tuttuğunu ifade etti.

Son güncelleme: 14-01-2019