UKÜ’de Lübnan Bağımsızlık Günü Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) Lübnan’ın Bağımsızlık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Lübnan’ın ulusal marşı ve geleneksel yemeklerinin tanıtımı ile başlayan etkinlikte, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri bir konuşma gerçekleştirdi.

Rektör Halil Nadiri, UKÜ’de 106 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu kaydederek, uluslararası bir yapı içerisinde çok büyük bir aile olduklarını ifade etti. Farklı kültürlerin bir arada bulunmasının çok değerli bir unsur olduğuna dikkat çeken Rektör Halil Nadiri, bu çeşitliliğin öğrenciler için paha biçilemez bir fırsat olduğunu da kaydetti. UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, tecrübeleri nedeni ile Lübnan’ın çok çeşitli ve zengin bir mutfağı olduğunu belirterek, en kısa sürede Lübnan’ı ziyaret etmeyi planladığını da açıkladı.

Prof. Dr. Nadiri konuşmasında, Üniversite olarak gerek laboratuvar ortamları gerekse de sınıflarda verilen eğitim ile öğrencilerin entellektüel kapasitelerini yükseltmeyi amaçladıklarına dikkat çekti. Öğrencilerin gelecekteki iş kariyerleri açısından entellektüel gelişimin avantaj sağlayacağını vurgulayan Rektör Nadiri, bu bağlamda UKÜ’de yeni bir oluşum kararı aldıklarını ve bu oluşumun içerisinde öğrenci gelişim aktivitelerinin yer aldığını açıkladı. Nadiri, öğrenci gelişim aktivitelerinin öğrenciler açısından farklılık sağlayacağını belirtirken, bu farklılığın UKÜ’lü öğrencileri iş dünyasına hazırlamak için önemli bir fırsat olduğunu aktardı.

Lübnan Kültürü’nün bir parçası olan geleneksel kıyafetler ve mutfaklarına özgü yemeklerin tanıtıldığı gecede, öğrenciler gerçekleştirilen dans performanslarıyla keyifli bir gece geçirme şansı yakaladılar. Lübnan Öğrenciler Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlik, tüm katılımcılardan beğeni topladı.

Son güncelleme: 02-01-2018