UKÜ’de “Libya Gecesi” Eğlenceli Dakikalara Sahne Oldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uluslararası Merkez tarafından düzenlenen “Libya Gecesi” eğlenceli dakikalara sahne oldu. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Libyalı şarkıcı Ahmed Hashim renkli performansı ile yer aldı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı ve akademisyenlerin katılımının oldukça yüksek olduğu etkinlikte, Libya kültürü ve çeşitliliği tanıtıldı. Gecede, Libya hakkında kısa bir film gösterimi ve tiyatro performansı da gerçekleştirildi. Libyalılar Topluluğu Başkanı Altrmadi Ali Najei Lawan’ın söz aldığı gecede, Altrmadi Ali Najei Lawan,“Ülkemizdeki geçmiş sorunları nasıl yendiğimizi göstermek ve kültürümüzü tanıtmak istedik” dedi. Kıbrıs’ın her yerinden Libyalı öğrencilerin geceye katıldığını belirten Lawan, UKÜ’de bulunmaktan çok mutlu olduğunu da ifade etti.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri ise böyle bir etkinlikte bulunduğu için mutlu olduğunu dile getirirken, “Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri’nde eğitim gören yaklaşık 1000 Libya öğrencisi var. Öğrencilerin 330'u, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde eğitim görüyor. Bu özel gecede bulunduğumuz için çok mutluyuz” diyerek, teşekkürlerini sundu.

UKÜ Uluslararası Merkez tarafından düzenlenen “Libya Gecesi”nde, Libyalı Şarkıcı Ahmed Hashim’in şarkılarıyla eğlenen öğrenciler, kültürlerini ve geleneksel kıyafetleriyle etkinliğe renk kattılar.

Son güncelleme: 14-12-2017