• UKÜ Online
Haberler

You are here

Haberler

UKÜ'de "Kültürel Çeşitlilik Haftası" Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uluslararası Merkez tarafından “Kültürel Çeşitlilik Haftası” kapsamında farklı ülkelerden gelen öğrenciler kendi kültürlerine ait yemekleri ikram etti. 

UKÜ kampüsünde yer alan öğrenci merkezinde standların kurulmasıyla çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, hem kendi ülkelerine ait lezzetleri ikram ettiler hem de kültürel bir kaynaşma sağlayarak, lezzetli yemeklerin tadını çıkardılar. 

“Kültürel Çeşitlilik Haftası” etkinliğinde konuşan UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, böylesi renkli bir haftanın organizasyonundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, UKÜ’nün 109 farklı ülkeden 18 bini aşkın öğrencisiyle çok kültürlü bir ortamda eğitim verdiğini hatırlattı. Prof. Dr. Nadiri, kültürel farklılıkların öğrencilerin tümü tarafından doğru bir şekilde algılanması ve paylaşılması için çok çeşitli sosyal-kültürel etkinlikler düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Prof. Dr. Nadiri, üniversitede eğitim almanın sadece sınıflarda ya da laboratuvarlarda gerçekleşmediğine dikkat çekerek, entellektüel gelişim açısından bağların güçlenmesinin, birlikte hareket etmenin ve birbirine saygı duymanın önemli olduğunu dile getirdi. 

Uluslararası Merkez Koordinatörü Abdollah Mobaraki ise etkinlikte 21'den fazla ülkeye ait yemek takdimi yapıldığını açıklayarak, geleneksel yemek türlerini diğer kültürlerden gelen öğrencilerle paylaşma ortamı yarattıklarını kaydetti. Kültürel Çeşitlilik Haftası’nın amacına değinen Mobaraki, kültürel farklılığı bir kenara bırakarak, dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencileri birbirleriyle kaynaştırmak için daha da iç içe olmalarına imkan sağlamayı hedeflediklerinin altını çizdi.  

Son güncelleme: 29-11-2018