UKÜ’de “KKTC ve Türkiye’de Radyoculuk“ Konulu Panel Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Radyo ve Televizyon Bölümü tarafından  “KKTC ve Türkiye’de Radyoculuk” konulu panel düzenlendi.

İletişim Fakültesi tarafından UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen KKTC ve Türkiye’de Radyoculuk konulu düzenlenen panelde, Radyo Havadis program yapımcısı ve protokol sunucusu Serdar Şengül ile Gazeteci Emine Sivri davetli olarak öğrencilerle buluştu. Mesleki deneyimlerini aktarmak üzere konuşma yapan Serdar Şengül ve Emine Sivri, öğrencilere radyoculuk kariyerleri hakkında bilgi vererek, öğrencilerin de merak ettikleri soruları yanıtladı.

İletişim Fakültesi, Radyo ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Fundalar, düzenlenen etkinlik hakkında bilgi vererek, UKÜ olarak yeni bir oluşuma girdiklerini ve UKÜ Radyo CIU FM’i Kuzey Kıbrıs genelindeki dinleyicileriyle buluşturmaya çalıştıklarını bildirdi. Düzenlenen etkinlikte Fundalar, radyoculuk hakkında bilgi edinmek isteyen, gerek Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin gerekse diğer fakülte öğrencilerine yönelik bir etkinlik olduğunu da belirterek, UKÜ Radyo CIU FM hakkında da bilgi vermek istediklerini ifade etti. UKÜ Radyo CIU FM olarak internetten yayın yaptıklarını da dile getiren Öğr. Gör. Fundalar, artık On Air olacaklarını ve FM frekanslarında yayın yapmaya başlayacaklarını da duyurdu. Gazeteci Emine Sivri öğrencilere radyoculuk hakkında tavsiyelerde bulunarak, kendi hayatından da kesitler sundu. Emine Sivri, her iletişimcinin gündemi takip etmesi gerektiğini vurgulayarak, kendisinin de gündemi takip eden bir muhabir, gazeteci ve spiker olduğunu söyledi.  Sivri, “İletişim Fakültesi’ni yarım bırakmak zorunda kaldım. Bugün UKÜ’de, Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisiyim ve bunun gururunu yaşıyorum” dedi.

KKTC’nin ilk özel radyosu First FM’de stajyer olarak radyoya başladığını vurgulayan Emine Sivri, radyoculuk kariyerinde kendini geliştirmek için uzun bir süre radyo stajyerliği yaptığını belirtirken, daha sonra kendi yayınlarını dinleyicisiyle paylaştığını da kaydetti.

Etkinlikte söz alan Serdar Şengül ise yakın zamanda UKÜ İletişim Fakültesi ile işbirliği yaptıklarını aktararak, çok değerli geleceği parlak öğrencilerin yetiştiğini ve ilgili kurumda staj görevlerini icra ederek, gelecek vaat eden kişiler olacaklarını kaydetti.  Öğrencilere okudukları bölümü ilerde meslek olarak devam etmeleri halinde sadece okumanın yeterli olmadığı uyarısında bulunan Serdar Şengül,  bunu teorik kısımdan ayırarak pratik olarak da çalışmalarda bulunmaları gerektiğine dikkat çekti. Kendi kendine bazı şeyleri öğrendiğini vurgulayan Şengül, radyoculuk serüvenine deneme yanılma yöntemleri ile kendini geliştirdiğini ve araştırmacı ruhu sayesinde bu sektörde söz sahibi bir kişi olduğunu dile getirdi. Bazı kurumlarda bunların sadece teorik olarak kaldığını ve bu yüzden günümüzde birçok üniversite mezununun mesleklerini icra etmediklerini aktaran Serdar Şengül, UKÜ’nün eğitim alanında öncü bir kurum olduğunu belirterek, UKÜ hem teorik hem de pratik açıdan öğrencilerini yetiştirmeyi hedeflediğini ve sektörde aranan bireyler haline de getirdiğini bildirdi. UKÜ’nün bu anlamda çok kuvvetli bir akademik kadro ile alt yapıya sahip olduğunu aktaran Şengül,  yaptığı konuşmada ülkemiz radyoculuğu ve gelişimi hakkında öğrencilere bilgi verdi.

UKÜ İletişim Fakültesi, Radyo ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Fundalar, akademik yönüyle Radyoculuk konulu panele ilginin yoğun olduğunu belirterek, üniversiteden her bölümden öğrencinin katıldığını da vurguladı. Fundalar, keyifli sohbetler eşliğinde öğrencilerin, Radyoculuk hakkında merak ettikleri bütün soru ve görüşleri de paylaştığını belirtti.