UKÜ’DE “KİŞİLERARASI İLİŞKİLERDE PROBLEM ÇÖZME” KONUSU İRDELENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından “Kişilerarası İlişkilerde Problem Çözme” konulu seminer düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş konuşmacı olarak katıldı.

İnsanın toplumsal bir varlık olarak ailede, okulda, iş yerinde sürekli başkalarıyla etkileşimde bulunduğu sürece, ortaya çıkabilecek kişilerarası sorunlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyleyen Öğülmüş, “Böyle bir durumda önemli olan ve gereksinim duyulan şey sorun çözme becerilerimizi geliştirerek bunların üstesinden gelebilmektir.” dedi.

“Problem çözme bilinebilen ve geliştirilebilen bir özelliktir”

Problemi mevcut durum ile olması gereken arasındaki fark olarak niteleyen Prof. Dr. Selahiddin Öğülmüş, kişilerin ilk olarak problemi saptamaları gerektiğini söyledi. Problemin varlığının normal olduğunu belirten Öğülmüş, kişinin probleme nasıl yaklaştığının önemine dikkat çekti. Problem çözmenin bilinebilen ve geliştirilebilen bir özellik olduğunu ifade eden Selahiddin Öğülmüş, problemin tanımlanmasının çözümün nerede aranacağını da belirlediğini söyledi.

Kişilerarası sorunların nedenlerini kıt kaynaklar, psikolojik gereksinimler, kişilerin önceliklerindeki farklılıklar olarak ifade eden Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öğülmüş, kişilerin istekli olmaları halinde sorunları çözebileceklerini dile getirdi. Selahiddin Öğülmüş etkinliğin sonunda davetlerinden ötürü UKÜ yönetimine ve Eğitim Fakültesi’ne teşekkür etti.