UKÜ’de, Kıbrıs’ın Geleceği Turizmin Uzun Vadeli Politikalar İçine Oturtulması Konusu Tartışıldı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fetih Özboğaç, Kıbrıs’ın geleceğinin turizm olduğunu ve turizmin uzun vadeli bir politikanın içine oturtulması gerektiğini belirterek, “Bir turizm örgütü oluşturulmalı ve buna göre hareket edilmeli” açıklamasında bulundu.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Turizm ve Otel İşletmeciliği, Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Turizm ve Konaklama Sektöründeki Sorunlar ve Trendler” adlı panelde konuşan Fetih Özboğaç, turizmi üç temelde ele aldıklarını aktararak, “Birincisi, ülkenizi tanıyacaksınız ve tanıtacaksınız. İkincisi, o müşteriyi bu ülkeye getireceksiniz ve üçüncüsü de onu ağırlayacaksınız” dedi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde, KITOB Başkanı Fetih Özboğaç yanı sıra söz alan Turizm ve Seyahat Acenteleri Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolun ise bu mesleği yapan insanların turizme ve insanlara aşık olması gerektiğini kaydetti. Turizm sektöründe çalışmak için sadece üniversite bitirilmesinin yeterli olmadığını kaydeden Tolun, turizm sektörüne girecek olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, bu mesleğe gönül verilmesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs’da değişen turizm ve konaklama sektörünün irdelendiği panelde, UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ moderatör olarak yer aldı. Panelde öğrenciler, turizmle ilgili sorunlar, değişen politika sistemleri ve planlamalar hakkında bilgilendirildi.

Son güncelleme: 18-01-2018