UKÜ’de, Kıbrıs Türk Şiiri’nin Usta Şairleri, Şiirlerle Anılacak

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Şiir Okumaları” konulu etkinlik düzenleniyor.

Moderatörlüğünü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç üstlendiği etkinlikte, Kıbrıs Türk Kültür ve Edebiyat yaşamında yer alan usta şairlerin şiirleri okunacak. Etkinlik kapsamında konuşan Yrd. Doç. Dr. Aylanç, Kıbrıs Türk Şiiri’nin usta şairleri olan Fikret Demirağ, Osman Türkay, Özker Yaşın ve Taner Baybars’ın şiirleriyle, UKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “ Şiir Okumaları” programı adı altında gerçekleşecek.

Fikret Demirağ’ın şiirlerinin okunacağı ilk program 27 Ekim Cuma günü, saat 14.30-16.30 arasında, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Yrd. Doç. Dr. Aylanç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin şiirleri eşliğinde Fikret Demirağ’ın şiirinin yer alacağı programda, Demirağ’ın Lefke’den başlayıp Ankara ile İstanbul’dan sonra Lefkoşa’da sonlanan ve şiirle geçen yaşamını bir kez daha gündeme getirileceklerini vurguladı.  Fikret Demirağ’ın eşi Emine Demirağ’ın da onur konuğu olarak katılacağıni bildiren Yrd. Doç. Dr. Mihrican Aylanç, ayrıca kendisinin toplantının moderatörlüğünü de yürüteceğini ifade etti.