UKÜ’de “Kalıcı Makyaj ve Mikroblanding” Semineri Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü tarafından “Kalıcı Makyaj ve Mikroblanding” semineri düzenledi. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali ile Güzellik Koçu Yeliz Çetinkaya konuşmacı olarak yer aldı.

Kalıcı makyaj ve mikropigmentasyon veya kalıcı makyaj mikroblending eğitim seminerlerini düzenlediklerini kaydeden Vali Gjinali, “Müfredat programında ders olarak yer almayan ‘Kalıcı Makyaj ve Mikroblanding’ konularını bölüm olarak her yıl seminer ve atölye çalışması olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

Gjinali, Kuzey Kıbrıs’taki Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri alanı ile ilgili eğitim veren meslek liselerinde de kalıcı makyaj dersinin yer almadığını, bundan dolayı bu liseleri bilgilendirmek için de bu tür eğitim seminerlerine davet ettiklerini aktardı. “Kalıcı Makyaj ve Mikroblanding” gibi benzeri seminlerin öğrenciler açısından önemli olduğunun altını çizen Gjinali, öğrencilerin bu tür eğitimlere katılımı sayesinde sektörde aranan bireyler haline geleceğini de sözlerine ekledi.

Gjinali, gelişen teknolojiyle birlikte çeşitli firmalarla ortak projeler yürüttüklerini belirterek, en son çıkan cihaz, teknik ve yöntemleri düzenledikleri eğitimlerle öğrencilerine, akademisyenlere ve sektörden katılan uzmanlara aktardıklarını kaydetti.

Güzellik sektöründe 17 yıldır hizmet veren Güzellik Koçu Yeliz Çetinkaya ise Mikroblanding’i tanıtarak, kalıcı makyaj ile ilgili bilgi verdi.

Çetinkaya, mikropigmentasyonun faydalarını, olumlu ve olumsuz etkilerini aktarırken, hangi bireylere uygulanabileceği konusunda da bilgiler verdi. Kalıcı makyajın nasıl yapılacağını ve yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında konuşan Yeliz Çetinkaya, Kuzey Kıbrıs ve dünyada kalıcı makyajın çok uygulandığını, büyük kazançlar sağlayan bir yöntem olduğunu vurguladı.

Etkinlik, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali tarafından Yeliz Çetinkaya’ya teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 18-12-2017