UKÜ’DE KADINLAR GÜNÜ BİLGİLENDİRME VE FİLM GÖSTERİMİ ETKİNLİĞİ TAMAMLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve kadın filmleri gösterimi etkinliği tamamlandı. Türk ve dünya sinemasından kadın odaklı filmlerin gösteriminin yanı sıra kurulan stantlarda kadına şiddet konusu da ele alındı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğrenci Merkezi (Break-Point)’nde gerçekleştirilen ve üç gün süren etkinliklerde kadına şiddet eleştirildi ve şiddete maruz kalan kadınların ne tür önlemler alabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı. Saat 10.00’da başlayan etkinlik sonrası üç gün boyunca ayrıca Öğrenci Merkezi’nde yer alan Break-Point Sinema Salonu’nda üç farklı döneme ait kadın odaklı filmlerin gösterimi yapıldı.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öncü kadınların hayatlarından kesitler sunan, kadınların toplumda karşılaştıkları zorluklara rağmen hayatta kalma mücadelesini anlatan “Saatler”, “On Kadın” ve “Diren” isimli filmler gösterildi.