UKÜ’de, Hızla Artan Teknolojik Gelişmeler ve Bilişim Sektöründeki Yenilikler Tartışıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) ağırladığı Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, teknolojik gelişmelerin hızla arttığı dünyaya ayak uydurmak ve yenilikleri yakalamak gerektiğini kaydetti.

UKÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “KKTC’de Bilişim Sektörü” konulu seminerde konuşan Başkan Bürüncük, kurumun elektronik haberleşme sektörününün düzenlenmesi ve denetlemesi konusunda çalışmalar yaptığını aktardı. Doç. Dr. Bürüncük, bunlara örnek vererek sırasıyla; kanallar ve frekans bantlarının kullanımı, iletilen elektromanyetik sinyallerin teknik ve operasyonel özellikleri hakkında genel ölçümler yapmak, bunları kontrol etmek ve denetlemek olduğunun altını çizdi. KKTC’deki mevcut elektronik haberleşme sektöründeki gelişmeleri takip etmenin önemine değinen Bürüncük, sektörün gelişimini teşvik etmek için gerekli araştırmaları yapmanın da kurumun öncelikli amaçları arasında bulunduğunu açıkladı.

Bilgi teknolojileri konusunda dünyadaki gelişmeler ile birlikte KKTC’de toplanan sektörel veriler konusunda da öğrencilere bilgiler aktaran Doç. Dr. Kadri Bürüncük, öğrencilere mobil cihaz kayıt sistemi ile yapmış oldukları sistemler hakkındaki istatistik verileri de paylaştı. KKTC’de çalışmaları yürütülen projelerden biri olan numara taşınabilirliği ve 4.5 G konusunda da açıklamalar yapan Doç. Dr. Bürüncük, bu projelerin detayları konusunda da öğencileri bilgilendirdi.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yurtkan ve Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. Mehmet Kuşaf yer aldı.

Son güncelleme: 15-01-2018