UKÜ’de Hande Soral ve İsmail Demirci ile Renkli Söyleşi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü’nün işbirliğinde düzenlenen UKÜ 13. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında ünlü sinema ve dizi oyuncusu Hande Soral ile İsmail Demirci UKÜ’lü öğrencilerle buluştu.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Hande Soral ve İsmail Demirci’yi konferans öncesinde makamında kabul ederek, üniversitenin gelişimi ve geleceğe yönelik projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Çeşitli dizi ve sinema filmlerinde rol alan Hande Soral ve İsmail Demirci, UKÜ Çevik Uraz Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide; kitap okumanın önemi, dizi ve sinema oyunculuğu hakkında konuşuldu.

Hande Soral, psikoloji mezunu olduğunu belirterek, oyunculuk kariyerine başlama serüvenini ve oynadığı oyunlardaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Projelerde iyi bir oyunculuk sergilemek için sıkı çalışmalardan geçtiklerini açıklayan Soral, oynadığı rollerin hepsine severek hayat verdiğini, canlandırdığı roller arasında ayrım yapamadığını da belirtti.

Soral, öğrencilere kendilerine bir hedef belirlemeleri gerektiğini ifade ederek, “Herkes yapmak istediği işi yapmalı, kendi yolunu çizmelidir” dedi. Tiyatro ya da sinema üzerine eğitim almanın yeterli olmadığını dile getiren Soral, “Azminiz olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Ünlü Sanatçı İsmail Demirci ise Türkiye’de günümüzde tiyatro, sinema ve dizi sektöründe projelerin piyasa değerinin ya da ticari eğilimlerinin önemli olduğunu açıklayarak, sanatın da sürekli gelişen ve yenilenen bir dal olduğunu belirtti. UKÜ’lü öğrencilerle kendi deneyimlerini paylaşan Demirci, oyuncuların tahlil ve gözlem yeteneğine sahip olması gerektiğine inandığını da açıkladı.

İsmail Demirci konuşmasında, oyunculuğun yanı sıra tiyatronun ve kitap okumanın önemine de dikkat çekerek, kitapların insan zihnini pek çok yönde geliştirdiğini kaydetti. Romanların insanın hayal dünyasını geliştirdiğini, şiirin ise insan ruhunu beslediğini belirten Demirci, “Aynı zamanda okuyan insan dili düzgün kullanmayı da öğreniyor” dedi.

Son güncelleme: 25-03-2019