UKÜ’de “Gestalt Terapisi” Etkinliği Gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde yer alan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Kulübü tarafından öğrencilere yönelik “Gestalt Terapisi” etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin derslerde görmüş oldukları kuramsal temelli bilgileri daha yakından tanımak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten RPD Kulübü akademik danışmanı Öğretim Görevlisi Şerife Özbiler, bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerin kendilerini tanıma fırsatı bularak, bireysel olduğu kadar çevresel bir yaklaşım sergilemeleri için de ortam sağladıklarını dile getirdi.

Geleceğin Psikolojik Danışman Adayları Gestalt Terapi’de Bir Araya Geldi

Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sertan Kağan, UKÜ çatısı altında düzenlenen Gestalt Terapisi konferansında PDR adaylarını bilgilendirdi.

Yrd. Doç. Dr. Sertan Kağan, Gestalt Terapisi’nin bireylerin çevreyle etkileşimlerini vurgulayan varoluşçu ve fenomolojik bir yaklaşım olduğunu vurguladı. Gestalt yaklaşımının bir çok psikosomatik rahatsızlığın tedavisine cevap verdiğini vurgulyan Yrd. Doç. Dr. Kağan, Gestalt Terapisi’nde bedensel rahatsızlıkların o kişi için taşıdığı anlamı ve vermeye çalıştığı mesajı araştırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını da kaydetti. Öğretim Üyesi Kağan, “Beden yapımız ve duruş şeklimiz genetik özelliklerimize ek olarak içinde yaşadığımız ortamda varlığımızı sürdürebilmek için geliştirdiğimiz sabitleşmiş gestaltların bir sonucudur” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin katılımları yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan psikolojik danışmanlar da ilgi gösterdi. Etkinlik sonunda, UKÜ Eğitim Fakültesi, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman tarafından konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Sertan Kağan’a teşekkür belgesi takdim edildi.