UKÜ’DE, FİZYOTERAPİ SÖYLEYİŞLERİ VE FİLM GÖSTERİMİ DÜZENLENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından “Fizyoterapi Söyleşileri ve Film Gösterimi” etkinliği düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşmacı olarak Öğretim Görevlileri Münevver Özakalın, Özge Özalp ve Batuhan Dericioğlu katıldı. Düzenlenen etkinlik, UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Öğretim Görevlisi Münevver Özakalın, etkinliğin yeni kayıtlı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine mesleği daha yakından tanıtmak, mevcut öğrencilere ise meslek hakkında soru ve görüşlerini paylaşmaları için gerçekleştirildiğini ifade etti. Fakültede çok değerli akademik kariyere sahip bir kadronun bulunduğunu dile getiren Özakalın, öğrencilerin mesleğe daha hassas yaklaşmalarını desteklemek amacıyla film gösterimi hazırladıklarını belirtti.

Etkinlikte yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Tamam mıyız?” filmini gösterdiklerini aktaran Öğretim Görevlisi Özakalın, filmin engelli bir bireyin hayatı ile yaşam karşısında verdiği mücadeleyi anlattığını ifade etti. Bölüm öğrencilerine meslek hakkında farkındalık yaratmayı, engelli bireylerle ilişki kurmayı ve duyarlılıklarını arttırmayı amaçladıklarını vurgulayan Münevver Özakalın, filmin amacından anlaşılacağı gibi fizyoterapi mesleği açısından, engelli insanlarla çok yakın çalışan bir meslek grubu olduklarını da söyledi.

Fizyoterapi’nin empati duygusunu çok ciddi şekilde içinde barındıran bir meslek olduğunun altını çizen Özakalın, hastalarla olan karşılıklı iletişimin önemine vurgu yaptı. Öğretim Görevlisi Münevver Özakalın, hayatın engelliler için başka aktığını söyleyerek filmi onları anlamak için seçtiklerini ifade etti.

Düzenlenen etkinlikte söz alan Öğretim Görevlisi Batuhan Dericioğlu,  yapılan bu etkinliğin meslek hakkında öğrencilerle soru cevap şeklinde akıllarındaki sorulara ışık tutmayı ve yeni kayıtlı öğrencilerle mevcut öğrencileri kaynaştırmayı hedeflediklerini bildirdi. Meslek açısından empati duygusunun son derece önemli olduğunu vurgulayan Dericioğlu, fizyoterapistlerin hastayla olan iletişiminin kuvvetli ve güvenilir olması gerektiğini aktardı.

Son olarak Öğretim Görevlisi Özge Özalp, engelli bireylerin fizyoterapistlerle iç içe olduğunu ve bunu güçlendirmenin empati kurularak yapılabileceğini aktardı. Film için “engelli bireylerin sadece fiziksel değil aynı zamanda nasıl duygusal bir yapı içerisinde bulunduklarını göstermesi bakımında çok önemli” ifadesini kullanan Özalp, hastaların yaşam mücadelesinde onlara nasıl destek olunacağını da detayları ile sıraladı. Özalp, filmde engelli bir bireyin yaşamına odaklanırken, hayata karşı çok çeşitli yönlerden bakmamızı sağladığını da ifade etti. Öğretim Görevlisi Özge Özalp, hayatta hem görüp hem de göremediğimiz kesitlerin ve detayların filmde aydınlatıcı bir şekilde karşımıza çıkması, öğrenciler üzerinde mesleğe daha hassasiyetle yaklaşmaları açısından faydalı olacağı inancını belirtti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından düzenlenen etkinlik fotoğraf çekimleriyle son buldu.