UKÜ’de Filistin Gecesi Coşkuyla Kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası Merkez tarafından düzenlenen “Filistin Gecesi” coşkuyla kutlandı.

Filistin’in fotoğraflarının sergilendiği etkinlikte, ülkenin kültürünü, tarihini, yöresel güzelliklerini anlatan bir sunum da gerçekleştirildi. Etkinlikte, müzik dinletisi ve yöresel dans gösterisi öğrenciler tarafından beğeniyle karşılandı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’nin konuşmasında, UKÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunu hatırlatarak, üniversitede gerçekleştirilen farklı kültürlere ait gecelere katılmanın önemine dikkat çekti. Nadiri, bu özel geceler sayesinde öğrencilerin farklı kültürleri tanıtma fırsatı da elde ettiklerini aktararak, sosyal ve entelektüel gelişimlerine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Halil Nadiri Filistin gecelerinin çok renkli ve eğlenceli geçtiğini belirterek, üniversitedeki Filistinli öğrencilerin enerjik bir yapısı bulunduğunu aktardı. Kendisinin 30 yılı aşkın çok güçlü bağlarla bağlı olduğu Filistinli arkadaşlara sahip olduğunu ifade ederek, ilk fırsatta Filistin’i ziyaret etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Filistin Öğrenci Topluluğu Başkanı Mohammad Al Rajabi ise ülkelerinde yaşanan savaşlara dikkat çekerek, geceyi savaşın ardından yaşananları ve ölen vatandaşlarını anmak için düzenlediklerini açıkladı. Rajabi, birçok insanın Filistin hakkında bilgisi olmadığını belirterek, üniversitenin sunduğu bu imkânlarla ülkelerini doğru şekilde temsil etmeye çalıştıklarını da kaydetti.

UKÜ Çevik Uraz Merkezi, Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe her ülkeden öğrenciler de katılarak, Filistinli öğrencilere dans ve alkışlarla destek verdiler. Etkinlik Filistin’e özgü yemek dağıtımı ile son buldu.

Son güncelleme: 22-03-2019