• UKU Online

UKÜ’DE ETKİLİ YAZIM TEKNİKLERİ SEMİNERİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uluslararası Merkez tarafından “Etkili Yazım Teknikleri” semineri düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Amerikalı akademisyen Emeritus Profesör Jim Vincent konuşmacı olarak yer aldı.

Etkili yazım teknikleri konusunda, ANKOS, TÜBİTAK, EQUAL ve Ulusal Toplu Katalog'un üyesi olan UKÜ kütüphanesinde  öğrencilerin ve öğretim  elemanlarının ihtiyaç duyduğu kaynakların mevcut olduğunu ifade eden  Jim Vincent, J-STOR, EBSCO, EKUAL ve SCOPUS  gibi arşiv ve programlardan da yararlanabilineceğini belirtti. Akademik bir yazı yazarken öncelikle iyi bir literatür taraması yapılması gerektiğini vurgulayan Emeritus Profesör Vincent, devamında yapılması gerekenleri  kaynakların okunması ve özetlenmesi, araştırma ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi, veri toplanması, analiz yapılması ve bulguların yorumlanması olarak sıraladı.

Etkili bir akademik yazıda dikkat edilmesi gereken noktaların; yazılanın neden önemli olduğu, okuyucuya yönelik yaklaşımı, okuyucunun sorularını önceden anlama, durum amaç ve tartışmaların açık olarak ifadesi, kusursuz imla, yazım ve noktalama işaretleri olduğunu dile getiren  Jim Vincent, bilgilerin ayrıntılı bir şekilde ifade edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi

“Tezinizin amaçları dışına çıkmayın”

Seminer sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Amerikalı akademisyen Emeritus Profesör Jim Vincent, “Tez yazarken dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin ve kesinlikle tezinizin amaçları dışına çıkmayın.” dedi.