UKÜ’DE ETKİLİ ÖZGEÇMİŞ HAZIRLAMA TEKNİKLERİ ANLATILDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kariyer ve Mezunlar Merkezi tarafından “Etkili CV (Özgeçmiş) Hazırlama Teknikleri” semineri düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Amerikalı akademisyen Emeritus Profesör Jim Vincent konuşmacı olarak yer aldı.

“Etkili bir CV (Özgeçmiş) nasıl hazırlanmalı?” konusunu deneyimleri doğrultusunda aktaran Jim Vincent, etkili bir CV’nin iş başvurularında ön değerlendirme açısından büyük avantaj sağladığını söyledi. Mülakat teknikleri ve iş görüşmelerinde uyulması gereken kurallara değinen Vincent, öğrencilere kariyer hayatlarını şekillendirmede yardımcı olacak önerilerde bulundu.

Öğrencilerin meslek alanlarına göre katıldıkları konferans, seminer, kongre sayısı kadar başarı merdivenlerini tırmanabileceklerini ifade eden Emeritus Profesör Vincent konferans, seminer ve kongrelerde aktarılan bilgilerin, öğrencilerin meslek hayatlarıyla doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

“Gelecek sizsiniz ve onu şekillendirmek sizin elinizde”

İnsanların geleceğini şekillendirebilecek yegane yapı taşının kişinin kendi benliği olduğunu ifade eden Amerikalı akademisyen Emeritus Profesör Jim Vincent, “Gelecek sizsiniz ve onu şekillendirmek sizin elinizde. Kariyer hayatınıza geçiş yapmadan önce doğru kararlar alabilmek için kendinizi tartmalı, bu doğrultuda hedeflerinize koşmalısınız.” dedi.