• UKU Online

UKÜ’DE ENDER SARAÇ İLE “BESLENME VE DİYETETİKTE KARİYER” SEMİNERİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde 2. Kariyer Günleri ve Fuarı kapsamında “Beslenme ve Diyetetikte Kariyer Yolculuğu” konulu seminer düzenlendi. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde Özel Hay Poliklinik Uzman Diyetisyeni Dr. Ender Saraç konuşmacı olarak yer aldı.

Tedavinin tıp alanında iyileştirmek olduğunu söyleyen Dr. Ender Saraç, günümüzde ise iyileştirmek için semptom uygulandığını belirtti. İbn-i Sina’nın beslenme ve tıp alanındaki çalışmalarının bugün hala yararlarının olduğunu söyleyen Dr. Saraç, bu açıdan bir tıpçının kariyerine başladığı 5 yıl ilerisinde çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. Ender Saraç bu çalışmalarda yalnızca tıp biliminin değil diğer alanlarda da yapılan çalışmaların kariyer açısından gelişime katkısına dikkat çekti.

“Başarı isteyen kişinin her yaşta hedefi olmalıdır”

Başarılı bir kariyer isteyen bir kişinin her yaşta bir hedefinin olması gerektiğini söyleyen Dr. Ender Saraç, “Bu süreç boyunca kişi beden sağlığının yanında ruh sağlığına da dikkat etmelidir. Bedene zarar veren şeylerden uzak durulduğu gibi kişi ruhsal bunalımına etki yapacak şeylerden de uzak durmalıdır.” dedi. Saraç, kişinin başarısının 2 aşamalı olduğunu belirtirken, birinci aşamayı maddesel hedefler doğrultusunda başarılı kariyer için çalışma; ikinci aşamayı da ruhani hastalıklarda meditasyon gibi aktiviteler olarak nitelendirdi. Başarılı kariyer yolculuğunda bu etkenlerin yanı sıra duygusal zekanın önemine dikkat çeken Dr. Ender Saraç,  kişinin yaşamı boyunca sosyal ve duygusal zeka ile hedeflerine ve başarılı kariyere daha etkili şekilde ulaşabileceğinin altını çizdi.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde okuyan öğrencilerin eğitim-öğretim hayatının yanı sıra pratik zekayı da geliştirme yollarına gitmesi gerektiğini kaydeden Özel Hay Poliklinik Uzman Diyetisyeni Dr. Ender Saraç, üniversite sonunda tüm bu sosyal-duygusal zeka, pratik zeka, hedef belirleyip belli bir amaç doğrultusunda çalışma gibi etkenlerin başarılı kariyerde önemli bir yeri olduğunu anlattı.