UKÜ’de Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü Yıllık Çalıştayı Gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü yıllık çalıştayı gerçekleşti.

UKÜ Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, “Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulübü’nün organize ettiği öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin etkileşimi ile toplantı gerçekleştirdik” dedi.

Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, etkileşim için yapılan akreditasyon çalışmaları, faaliyetler, bölümdeki aktiviteler ve bunun yanı sıra eğitimin kalitesini artırabilmek için planlanan projeler ve etkinlikler, kulübün yapacağı seminer ve teknik gezileri belirterek, bunlarla ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Kuşaf, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği üzerinde durarak, mühendislerin mezun olduktan sonra dahil kendilerini sürekli geliştirmeleri ve yenilenen teknolojilerin takipcisi olmaları gerektiğini de kaydetti.

Bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Ayhan Bilsel Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde eğitimde kalite kültürünü geliştirme çalışmalarından söz ederek, halen sürdürülmekte olan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bilsel AKTS’nin öğrenci merkezli eğitimde önemini vurgulayarak, AKTS’nin sadece bir kredi olarak algılanmamasını, doğrudan ilişkili olduğu öğrenme çıktıları, öğrenme etkinlikleri, ölçme ve değerlendirme gibi kavramlarla eğitimin temel bileşenlerinden biri olduğunu vurguladı. AKTS kredilerin gerçekçi tespiti için geçtiğimiz yıl öğrenci görüşlerine başvurulduğunu da ifade eden Bilsel, uygulamanın bu yıl da devam edeceğinin altını çizdi.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kulüp Başkanı Mutlu Çakır, bölüm hakkında yeni kayıtlı öğrencilere bilgi vermek ve tanıtmak amacıyla düzenlendiğini açıkladı. Çakır, kulübün yıllık planlamasından bahsedildiğini ve aynı zamanda bölümün akreditasyonları hakkında da bilgi verildiğini ifade etti.

Mutlu Çakır, kulüp ve bölüm olarak yapacakları etkinlikler hakkında bilgi vererek, 4 tane teknik gezi düzenleneceğini ve gezilerin Ercan Havaalanı, TeknecikElektrik Santrali, UKÜ solar sistem panelleri ve Geçitköy olarak sıralanacağını ifade etti. Ayrıca sertifika programları organize edeceklerini de sözlerine ekleyen Çakır, Schneider, Siemens ve IBM gibi şirketlerleiletişime geçilerek,seminerler düzenleneceğini de bildirdi. Kulüp etkinlikleri kapsamında yarışmaların da düzenleneceğini aktaran Çakır, bu yarışmaların iki kategoriden oluşacağını kaydetti.

Son güncelleme: 11-12-2017