• UKÜ Online
Haberler

You are here

UKÜ’de Dünyaca Ünlü Firma’nın Pastacılık Eğitmeni Seminer Verdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü’nde pastacılık eğitimi gerçekleştirildi.

Kuzey Kıbrıs’tan Mir Gıda ile Türkiye’den dünyaca ünlü Puratos Gıda işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim Gastronomi Bölümü müfredatındaki dersler kapsamında düzenlendi.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Barbaros Alta Türkiye’den eğitim için Puratos Gıda’dan gönderilen Demo Pastane Şefi için firmaya teşekkür etti. Eğitim vermek için gelen Türkiye Pastacılık Teknik Danışman ve Eğitmeni Şef Mehmet Karaduman hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Alta, Karaduman’ın İstanbul Seyitoğlu Baklavacısı’nda mesleki yaşantısına başlayarak sırası ile Antalya Karınca Patisserie Cafe & Bistro, Malatya Dakase Simit ve Puratos Türkiye Pastacılık Teknik Danışman ve Eğitmeni olarak görevine devam ettiğini aktardı. Barbaros Alta,  Şef Mehmet Karaduman’ın Türkiye’de ve dünyada birçok eğitim ve seminere katıldığını, seminerlerde kuramsal ve uygulamalı eğitimler verdiğini belirtti. Alta, “Mutfak sanatının önemini ve güzelliklerini, görsel ve profesyonel alana getirmeyi amaçladığımız bir çalışma yapıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler eğitimin yanında eğlenceli vakit geçirdiler.” dedi.

Pastacılık Teknik Danışman ve Eğitmeni Şef Mehmet Karaduman’ın sunumu ve katkılarıyla öğrencilerle yapılan tarifleri “Baharatlı Special Çikolata, Orman Meyveli Verin, Cream Anglaise Pasta, Portakallı Mono Pasta, Karamelli Mousse” olarak sıralayan Öğr. Gör. Barbaros Alta hazırlanan bu tariflerin uygulamalı eğitim ve teorik bilgiler şeklinde öğrencilere sunulduğunu belirtti.  

Düzenlenen eğitimin, öğrencilerin bakış açılarını değiştireceğini ve yeniliklere açık olacakları, yeni oluşumları meydana getirecekleri, değişik fikirlerin çıkacağını ifade eden Barbaros Alta, “Gelişen Turizm ve Otel İşletmeciliği’nde Gastronomi’nin hatırı sayılır bir geçmişi ve geleceği mevcuttur. Bu gelişen teknoloji ile oluşan yeni teknikler ve yeni ürünler, biz turizmcilerin mesleki anlamda iş performansını etkileyici unsurları içerisine katan bir durum ile devam etmektedir.” dedi.

“Başarılar öğrencilerimizle olacaktır”

Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Barbaros Alta, “Öğrencilerimizin kazanacağı bu görsel ve sözel sunum ile geleceğin profesyonel turizmcileri olmalarını hedefliyoruz. Başarı sadece bir şeyler için uğraşı sarf ederken ondan neler çıkardığını da hissetmek ile oluyor.” dedi.  Bölüm olarak hedef ve misyonlarının inanmış oldukları değer ve ilkelere öğrencilerin de ulaşabilmeleri için imkânlar oluşturmak olduğunun altını çizen Alta, “Başarılar öğrencilerimizle olacaktır.” dedi. 

Haberler