• UKU Online

UKÜ’DE “ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ’NDE KARİYER” KONFERANSI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü tarafından bölüm öğrencilerine kariyerleri hakkında bilgi vermek amacıyla “Çevre Mühendisliği’nde Kariyer” konulu konferans düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Çevre  Mühendisi ve Remondis  Şirketi Proje Müdürü Menteş Zorba konuşmacı olarak yer aldı.

Çevre mühendisliğinin çalışma alanlarının toplum olarak yanlış bilindiğini ifade eden Zorba, çevre mühendislerinin sadece  şehir planlama ve çevre düzenlemekle ilgisi olmadığının altını çizdi. Asıl ilgi alanlarının katı atık düzenleme, su ve atık su arıtma olduğunu aktaran Menteş Zorba, bunun yanı sıra hava kirliliğini kontrol etmede de çevre mühendislerinin etkin rol oynadığını belirtti.

Çevre mühendislerinin iş  olanaklarının geniş bir yelpazeye sahip olduğuna da değinen Zorba, şirketlerde dizayn, inşaat ve düzenleme kısımlarında görev alabilecekleri gibi planlama, düzenleme, kontrol ve  gözlem alanlarında da çalışmalar yapabileceklerini aktardı. Remondis Şirketi Proje Müdürü Menteş Zorba, ayrıca akademik kariyer anlamında üniversitelerde çalışma olanağı bulabilen çevre mühendislerinin yeni teknolojileri  araştırma ve geliştirme olanaklarının da var olduğunu ifade etti.

“Fırsatları beklemeyin”

Öğrencilerin meslek hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorlukları ve çalışma koşullarını kendi deneyimlerinden örnekler vererek özetleyen Çevre  Mühendisi ve Remondis  Şirketi Proje Müdürü Menteş Zorba öğrencilere, “Oturarak fırsatları beklemeyin, akademik anlamda aldığınız kaliteli eğitimi, kendi üretkenliğinizle birleştirerek yeni projeler ortaya koyun.” dedi.