UKÜ’DE ÇEVRE FARKINDALIĞI İÇİN “YEŞİL BARIŞ HAREKETİ”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Okul Öncesi Kulübü tarafından çevre farkındalığı yaratmak amacıyla “Yeşil Barış Hareketi” konulu konferans düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, sivil toplum örgütü Yeşil Barış Hareketi Başkanı Ersun Aytaç, Genel Sekreter Doğan Sahir ile Medya ve İletişim Sorumlusu Tuğberk Kaya konuşmacı olarak yer aldı.

Aytaç: Yaşamın bir bedeli yok

Yeşil Barış Hareketi’nin KKTC’de kurulan ilk çevre örgütü olduğunu belirten Başkan Aytaç, “Yeşil Barış Hareketi olarak amacımız diğer canlılara saygı duyarak, doğayı yok etmeden, insanın da sağlıklı yaşaması bilincini oluşturmak ve bunun için çalışmaktır.” dedi. Yaşamın bir bedelinin olmadığının ve herhangi bir bedelle ölçülemeyeceğinin altını çizen Aytaç, bunun farkında olarak birçok projeye imza attıklarını belirtti. Ersun Aytaç, bu projelerle doğayı, yeşili, canlıları ve tarihi korumak adına da kazançlar elde ettiklerini aktardı.

Sahir: Sağlıklı nesiller için ‘Teneke Çocuk’ projesi oluşturduk

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir doğada biriken ve kirlilik yaratan alüminyum meşrubat kutularının toplanmasından elde edilen gelirle hastanelerin çocuk bölümlerine tıbbi cihaz ve donanımın alınması amacıyla ‘Teneke Çocuk’ projesiyle katkı sağladıklarını söyledi. Alüminyum kutuların ayrıştırılma sürecini UKÜ öğrencilerine görsellerle anlatan Sahir pojeye katkı koymanın gönüllülük esasına dayandığını ve gönüllü bireylerin destekleriyle büyüdüklerini ifade etti. Genel Sekreter Doğan Sahir, UKÜ öğrencilerinden de gönüllü çalışmaları konusunda büyük destek aldıklarını belirtti.

Kaya: Projenin amacı sosyal farkındalığı artırmak

Yeşil Barış Hareketi Medya ve İletişim Sorumlusu Tuğberk Kaya, alüminyum tenekelerin toplanmasıyla ilgili olarak farklı bir proje olan  ‘Umut Tenekeleri’ hakkında bilgi verdi. Projenin amacının temiz ve sağlıklı çevre hakkına yönelik sosyal farkındalığı artırmak olduğunu belirten Kaya, toplanan alüminyum tenekelerin toplumun çevre sorunlarına ve geri dönüşüme katkı sağladığını dile getirdi.