UKÜ’de "Bloomberg Yetenek Testi" Bilgilendirme Semineri

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Bloomberg Aptitude Test” (Bloomberg Yetenek Testi) Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Seminer İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Asistanı Dilara Rasulova tarafından verildi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu yaptı.

İşletme Bölümü’nün FIBAA akreditasyonu

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki bölümlerin kendini sürekli yenileyen ve yenilemesi gereken bölümler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Balcıoğlu, bu yenilemeye örnek olarak İşletme Bölümü’nün FIBAA akreditasyonunu gösterdi. Balcıoğlu UKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak da FIBAA akreditasyonu almak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Fakülte mezunu öğrencilerin başarılarına değinen Prof. Dr. Balcıoğlu, “ABD’de kendi işini kuran, Türk Hava Yolları’nda müdür olan, Garanti ve İş Bankası gibi büyük bankalarda önemli görevler alan öğrencilerimiz bulunuyor.” dedi. Mezun olan öğrenciler dışında şu an UKÜ’de eğitimlerine  devam eden öğrencilerin de önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Hasret Balcıoğlu, “2012 yılında ABD’de yapılan iş planı yarışmasında Hindistan ekibiyle bin 500 grup içerisinde öğrencilerimiz 20. gelerek önemli bir başarıya imza attılar.” dedi.

Dekan Vekili Prof. Dr. Balcıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından “HULT Prize”da 25 bin başvuru arasından 269 başvuru seçimi içerisine girmeyi başararak Dubai’de bölgesel finallere katılım gerçekleştirdiklerini aktardı. Hasret Balcıoğlu, “Dubai bölgesel finallerde oldukça başarı gösteren öğrencilerimiz bir milyon dolar olan büyük ödülü alabilmek adına yarışmaya devam ederek ABD’de yapılacak büyük finale katılabilme umutlarını sürdürüyorlar.” dedi.

“Bu testi geçenler 20 bin farklı şirkette çalışabilir”

Konuşmasında son olarak Bloomberg Aptitude Testi’nin önemine vurgu yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu bu testi geçen kişilerin 20 bin farklı şirkette çalışma imkanının olduğunu söyledi.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Dilara Rasulova ise, Bloomberg Aptitude Test’in ne anlama geldiğini, önemini ve her öğrenciye çalışma hayatında katacağı pozitif eğilimleri detaylı bir şekilde aktardı.

“Bloomberg Aptitude Test” nedir?

Bloomberg Yetenek Testi (Bloomberg Aptitude Test – BAT) Bloomberg  Enstitüsü tarafından düzenlenen yetenek ve eğilim ölçme testidir. Kariyer sahibi olmak isteyen kişilerin başvurduğu bu sınav mesleki gelişim, deneyim ve üst düzey çalışma alanlarında önemli bir yere sahiptir.