UKÜ’de “Bankacılık Sistemi: Dünü, Bugünü ve Yarını” Konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Finans ve Muhasebe Bölümü öğrencilerine yönelik “Bankacılık Sistemi: Dünü, Bugünü ve Yarını” isimli seminer gerçekleştirildi.

Öğrencilere bankacılığı tanıtmak ve bankacılığın geleceği hakkında fikir vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte, Türkiye Finans Bankası Ticari Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Akşam konuşmacı olarak yer aldı.

Murat Akşam, bankacılık sisteminin temelinde güven ilişkisine dayalı, insanlara yardımcı olan, onların paralarını emanet edebileceği, gelecekteki hayallerini, hedeflerini gerçekleştirebilecekleri krediler vereceği bir sistemin olması gerektiğini kaydetti. Birçok şehirde bankacılığın etkin çalıştığını dile getiren Akşam, öz sermayesiyle gelişme hızı olmayan şirketlerin yatırım yaparak, daha çok üretim olanağına sahip olduğunu, bu sayede de birçok insanın hayallerine kavuştuğunu aktardı.

Akşam geleneksel bankacılık konusunda da bilgi vererek, bu bankaların sahip olduğu düşük maliyetli kredi imkânları ve müşterilere sundukları ayrıcalıklı erişim fırsatları olduğunu ancak finansal hizmetlerdeki yenilikçi teknolojik yaklaşımların geleneksel bankacılık sistemini geriletmeye başladığını açıkladı.

Murat Akşam, dijitalleşmenin bireyler açısından önemine değinerek, “İnsanlar eskisi gibi bankalara gidip, zaman kaybetmek istemiyor. Cep telefonu ya da otomatik fatura talimatları gibi ödeme seçeneklerini kullanıyorlar” ifadesini kullandı.  Dijitalleşmenin yani yeni nesil bankacılığın hizmet kalitesini arttıran, hızlandıran bir süreç olduğunu vurgulayan Akşam, bankacılık sektörünün dijitalleşmeye önderlik eden sektörlerin başında geldiğini de sözlerine ekledi.

Bankacılığın güvene dayalı bir meslek olduğunu da hatırlatan Akşam, bankacılık sektörü ile ilgilenecek öğrencilere piyasa koşullarını, bankacılık ürün ve hizmetlerini, çalışma prensiplerini, rekabet koşullarını ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Son güncelleme: 15-04-2019