• UKU Online

UKÜ’DE BANKACILIK-FİNANS SEKTÖRÜNDE KARİYER OLANAKLARI SEMİNERİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Merkezi ile İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Bankacılık-Finans Sektöründe Kariyer Olanakları” konulu seminer gerçekleştirildi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Türk Ekonomi Bankası (TEB) Ülke Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu katıldı.

İnteraktif bir konuşma gerçekleştiren Tevfik Bülent Şatıroğlu, öğrencilere kariyerin tanımını sorarak seminere başladı. Kişinin kariyer hayatı boyunca dikket etmesi gereken hususlar olduğunu ifade eden Şatıroğlu, kişinin bu süreçte performansını, bilgisini ve becerilerini geliştirmesi gerektiğini, en önemli başarı anahtarının ise performans olduğunu belirtti.

“Bankacılık para, sermaye, insan ve ekonomiyi içerir”

Finans sektörünün fon fazlası ve fon açığının buluştuğu nokta olduğunu söyleyen Tevfik Bülent Şatıroğlu, “Finans sektörünün en büyük aktörü bankalardır. Çünkü bankacılıkta insan, sermaye, para, ekonomi ve girişimcilik gibi birçok faktör bulunmaktadır. Bu yüzden bankacılık kariyerinde bu faktörler göz önüne alınarak meslek seçilmeli ve seçim yapılan iş sevilmelidir” dedi.

Bankacılık sektörünün bireysel ve ticari olarak iki ana kol üzerinden oluştuğunu belirten TEB Ülke Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu, kişinin potansiyel ve yeteneğine göre bu iki ana kol üzerine kariyerine yönlendirme yapması gerektiğini vurguladı. Ticari ve bireysel bankacılıkta çalışacak personellerini dört farklı kategoride değerlendirdiklerini söyleyen Şatıroğlu, en ideal modelin teknik bilgiye sahip, nitelikli ve iletişimi güçlü olan bireyler olduğunu söyledi. Banka menfaatlerini düşünmelerinin yanı sıra müşterilerle iletişimleri kuvvetli ve teknikleri güçlü olan kişilerdir.” dedi.

Kariyer hayatı üniversite öğrenciliğinden başlar”

İşletme ve Finans bölümlerinde okuyan öğrencilerin güncel ekonomi piyasasını takip etmesi gerektiğine de değinen TEB Ülke Müdürü Tevfik Bülent Şatıroğlu, son dönemde ABD Merkez Bankası’nın faiz artırma sürecinin dünya ekonomisine ne gibi etkiler yaptığını  takip etmenin kariyer için bilgi ve tecrübe kazandıracağını kaydetti.