UKÜ’de “Akran Zorbalığı ve Sanal Zorbalık” Paneli

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Psikoloji Kulübü tarafından “Akran Zorbalığı ve Sanal Zorbalık” konulu panel düzenlendi.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Doğan, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Bayraktar, Ege Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencileri Eda Keser ve Zeynep Şen konuşmacı olarak katıldı.

Üç oturumda gerçekleştirilen etkinliğin birinci oturumunda Doç. Dr. Aysun Doğan ve Yüksek Lisans öğrencileri Eda Keser ile Zeynep Şen, gelişim psikolojisinin tanımı, çalışma alanları ve yüksek lisansının nasıl yapılacağı konularında katılımcıları bilgilendirdi. Psikoloji öğrencilerinin mezun olduktan sonra neyi beklediğini ve mutlaka alana çıkıp staj yapmaları gerektiğinin önemini vurguladı. Çocuk ve ergen araştırmaları laboratuvarında çalışan öğrencilerin nasıl bir staj deneyimi kazandıkları anlatıldı.

Etkinliğin ikinci oturumunda Doç. Dr. Aysun Doğan, Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Araştırmaları laboratuvarında gerçekleştirdikleri akran zorbalığını önleyici programlar ve yaptıkları kültürlerarası çalışmalar hakkında bilgi verdi. Zorbalığı önleyici programların alanda nasıl uygulandığı, uygulama sırasında yaşadıkları deneyim ve zorluklar anlatıldı.

Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Akran Zorbalığı ve Sanal Zorbalık” konulu panelin son oturumunda ise Doç. Dr. Fatih Bayraktar zorbalığın sanal hali olan “siber zorbalık” ve kendi çalışması olan “bütüncül model önerisi” konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelen siber zorbalığın çocuklar ve ergenler üzerinde etkisi ile ailelerin alması gereken önlemler konuşuldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Psikoloji Kulübü tarafından düzenlenen “Akran Zorbalığı ve Sanal Zorbalık” konulu panelin sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.