UKÜ’de “Akıllı İletişim” Adlı Atölye Çalışması Düzenlendi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği tarafından “Akıllı İletişim” (Smart Communication) adlı atölye çalışması düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinlikte, konuşmacı olarak Oxford University Press’e bağlı Martin Curtis yer aldı. Etkinliğin öğrencilere ve akademisyenlere yönelik olduğunu aktaran Martin Curtis, dil öğrenme bağlamında iletişim stratejilerinin neden yararlı olduğunu da açıkladı.

Atölye çalışmasında iletişimin nasıl gerçekleştirileceğini, nasıl sağlanacağını ve iletişimin gerçekleşmesi sonucunda etkilerinin neler olacağını detaylı olarak vurgulayan Curtis, dil öğrenmenin insanlar üzerindeki etkilerinin neler olduğunun araştırılmasına da yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Martin Curtis: “Öğretmenlere ve geleceğin İngilizce öğretmenlerine çeşitli materyallerle neler yapabileceklerini göstermek istedik” dedi. Curtis, yetişkinlerin dil öğrenirken zorluk yaşadıklarına da dikkat çekerek, bu zorlukları aşmaları öğrenmek istedikleri dil ile ilgili bolca kitap, film ve müzik aracılığıyla sağlanılacağını öğütledi. Kelime dağarcıklarını geliştirecek yöntemler hakkında bilgi veren Martin Curtis, bireylerin öğrenirken keyif almalarına yardımcı olacak unsurlardan da bahsetti. Gerçekleştirilen atölye çalışmasında iletişimsel zorlukların araştırılmasına yardımcı olacağını da kaydeden Curtis, öğretmenlere ve öğrencilere sorular sorarak, çeşitli yöntemleri de aktardı.

Öğretim Üyelerine ve İngilizce öğretmenliği bölümü (ELT) öğrencilerine yönelik düzenlenen atölye çalışmasında, Martin Curtis öğretim üyelerine ve öğrencilere çeşitli sorular yönelterek, pratik örnekler sundu.

Son güncelleme: 20-12-2017