• UKU Online

UKÜ’DE AHMET MÜMTAZ TAYLAN İLE RENKLİ SÖYLEŞİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) 20. yılına özel 53. Kütüphane Haftası kutlandı. Kütüphane Müdürlüğü'nün organize ettiği ve Kütüphane Kulübü öğrencilerinin görevlendirildiği “53. Kütüphane Haftası” kapsamında ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan UKÜ’nün konuğu oldu. Çeşitli dizi ve sinema filmlerinde rol alan Ahmet Mümtaz Taylan, Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide tiyatronun önemine dikkat çekti.

Taylan, Türkiye’de tiyatro ve sinema sektöründe, artık bir projenin ne kadar iyi olduğundan çok piyasa ve ticari eğilimin öneminin arttığını söyledi. Bu sektörün bir kurtlar sofrası olduğunu, burada iyi olanı yücelttiklerini söyleyen Taylan, “Tiyatro ya da sinema üzerine okumuş olsanız bile yeteneğinizin dışında  azminizin olması lazım; okulunu okuyup  bu sektörde iş hayatına atılan o kişiyi bir daha göremediğiniz oluyor. Okul bir bilgi yuvası olsa da gençlerin sektör hayatında kendilerini kanıtlamaları ve bu şekilde ayakta kalabilmeleri mümkün.” dedi. Tiyatro oyuncusu Ahmet Mümtaz Taylan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta insanların düşünmekten ve konuşmaktan korkmamalarını, aynı zamanda çalışmaktan da kaçmamalarını, ancak bu şekilde bu sektörde yer edinebileceklerini ifade etti.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, kurduğu samimi sohbet ile öğrencilerin yaşamından olayları dinlerken kendi hayatından da alıntılar yaparak söyleşiyi sürdürdü. Kendisi  için en önemli varlığın kızı Ayşe Dilan olduğunu ifade eden Taylan şimdiki döneme ait çalışmalarının sanatsal bir değeri olmasa da kızının geleceğini en iyi şekilde oluşturacak işlerde çalıştığını belirtti ve gerçek hayatın sinemalardaki gibi olmadığını aktardı.

Genel anlamda oyuncuların belli bir kesime hitap ettiğini söyleyen Ahmet Mümtaz Taylan, kendi oynadığı rollerde din, dil, ırk cinsiyet ve sınıf ayrımı yapmadan  kişilere hitap etmeye çabaladığını, bu çaba ile kendisi de dahil herkesin eşit ve bir olduğunu belirtti.

Söyleşinin sonunda Ahmet Mümtaz Taylan’a, UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.