UKÜ’de, Afrika’nın Mevcut İş Fırsatları ve Zorlukları Konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından Afrika’nın mevcut iş fırsatları ve zorlukları hakkında seminer düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Nijerya Tarım Bankası’nın eski yönetim müdürü Prof. Dr. Danbala Danju, Afrika’nın ekonomik gelişimi, fırsatların elde edilmesi konusundaki zorlukları, gelişen politik çevresi ve zengin doğal kaynakları hakkında bilgi verdi.

Afrika Kıtası’nın 40 yıl öncesine göre daha hızlı bir şekilde yükselen ve büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Danju, Afrika’nın ortalama ülkelere göre son 10 yılda % 10 büyüdüğünü ve bu durumun aşırı yoksulluğun önüne geçtiğini belirtti. Afrika’nın büyümeyi sürdürmesi durumunda 2060’a kadar gayri safi yurt içi hasılatının (GDP) kişi başına düşen ortalamasının yaklaşık % 45 olacağına dikkat çeken Danbala Danju, artan ekonomik hacmin eski yıllara göre daha iyi olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Danbala Danju, ana sorunların Afrika Hükümeti’nin yönetiminden kaynaklanan bir sorun olduğunu belirterek, bu sorunların mali programa uyma zorunluluğu olduğu için zayıf sektör yönetimi ve gözetiminin işlevsel sorunlar yarattığını da ifade etti. Prof. Dr. Danju konuşmasında, Afrika’ya bahşedilen tahıl, mineral ve yeni keşfedilen petrol yataklarından elde edilen kazanımın en üst seviye meslek gruplarının ana işlevsel bölümlerine ödenek oluşturması ve kaynak sağlamasının önemine de değindi.

Son güncelleme: 25-12-2017