UKÜ’de 6. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali Kapsamında Seçilmiş Kısa Filmleri Gösterimi Gerçekleştirildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İletişim Fakültesi, Radyo ve Televizyon Bölümü ev sahipliğinde, Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından organize edilen “6. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali” kapsamında seçilmiş kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi.

Kısa Filmler Kuşağı çerçevesinde ülkemizden Vasfi Çiftçioğlu ve Doğuş Özokutan yönetmenliğinde “Olağan Denemeler”, Türkiye’den Buğra Mert Alkayalar‘ın “Turp Gibi” ve Elif Sözen’in yönetmenliğinde ise “Kutlama”  adlı kısa filmler gösterilirken, Fransa’dan Onur Yağız’ın  “Toprak” ve Çin’den de Wei Shujun’un On The Border adlı kısa filmleri UKÜ Cep Sineması’nda gösterildi.

Kısa film seçkilerinin gösterimleri sonrasında “Toprak” filminin Yönetmeni Onur Yağız ve “Turp Gibi” filminin Yönetmeni Buğra Mert Alkayalar ile moderatörlüğünü Dr. Göral Erinç Yılmaz’ın üstendiği bir söyleşi gerçekleştirildi.

Birçok ulusal ve uluslararası başarı elde eden Yönetmen Onur Yağız, Toprak filmi ile ilgili öğrencilere bilgi verdi. Fransa’da yaşayan göçmen bir ailenin hikayesini anlatan Toprak filmindeki çift dilliliğe dikkat çeken Yağız, göçmen bir ailenin çocuğu olarak kendi deneyimlerinden de bahsederek, bazen çocukların duymaması gereken şeyleri duyup, çevirmek zorunda kalabildiğini açıkladı. Bir filmle bir dünya görüşünü yansıtabileceklerini aktaran Yağız, öğrencilere film çekerken bir fikir sahibi olmaları gerektiğini de söyledi.

“Turp Gibi” filminin Yönetmeni Buğra Mert Alkayalar daha çok deneysel projeler gerçekleştirdiğini belirterek, filmlerini oluştururken öncelikle hikâyeye odaklandığını, konseptin ise hikâyenin akışına göre şekillendiğini anlattı. Her çektiği kısa filmin kendisi için bir basamak olduğunu aktaran Alkayalar, öğrencilere üniversitede öğrendikleri bilgilerle yetinmemelerini, öğrendiklerini pratiğe dökerek yarışmalara katılmalarını tavsiye etti.

6. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festival Koordinatörü Murat Obenler ise festival kapsamında belediye olarak 43 filmlik bir programı sinemaseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini açıkladı. Obenler, festival çerçevesinde ülkemizden, Türkiye’den ve dünyadan kısa filmlerden oluşan bir seçkiyi yönetmenlerin de katılımıyla üniversite öğrencileriyle bir araya getirmeyi amaçladıklarını da kaydetti.

Son güncelleme: 15-04-2019