UKÜ’DE “3. MESLEK TANITIM VE KARİYER GÜNLERİ” BAŞLADI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri” başladı.

Etkinliğe KKTC liselerinde öğrenim gören lise son sınıf öğrencileri katıldı. Öğrencilere kariyer ve meslek seçimleri konusunda bilgi vermeyi amaçlayan etkinliğin Şubat ayı organizasyonu 3 gün sürecek.

Etkinliğin ilk gününde Haspolat Meslek Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Gazimağusa Ticaret Meslek Lisesi’nden yaklaşık 100 öğrenci, rehber öğretmenleri ile UKÜ’ye konuk oldu. Kampüsü gezen öğrencilere fakülteler, laboratuvarlar, radyo-televizyon stüdyoları, derslikler tanıtıldı. Açık ve kapalı alanları yerinde inceleme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra UKÜ Arena’ya geçerek seçmeyi düşündükleri bölümler hakkında alanlarında uzman öğretim elemanlarından ayrıntılı bilgi aldı.

“UKÜ 2021 Mezunları” logolu hatıra foğrafları çekildi

Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında UKÜ Arena’da gerçekleştirilen dans gösterisi yanında öğrencileri üniversite eğitimine teşvik etmek amacıyla “UKÜ 2021 Mezunları” logolu kep ve cüppelerle hatıra fotoğrafları çekildi. Etkinlikte ayrıca Telsim Vodafone’un ana sponsorluğunda ödüllü bir yarışma düzenlendi. Yarışma sonucunda Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Gazimağusa Ticaret Meslek Lisesi’nden 3 öğrenci, Telsim hatları ile birlikte DataBol tarifelerini kazandı.

UKÜ hakkında ne dediler?

Gülşah Erdem (Öğrenci - Gazimağusa Ticaret Meslek Lisesi)

“Bana tanıtım günleri kapsamında UKÜ’ye geleceğimiz söylendiğinde pek bir şey düşünmedim fakat gelip gördüğümde Üniversite’yi çok beğendim. Bölümler ilgimi çekti, olanaklar da güzel. Daha önce ‘Burada okumak ister misin?’ deseler düşünürdüm fakat bu güzellikleri ve imkanları gördükten sonra fikrim değişti.”

Osman Kavaz (Öğretmen - Gazimağusa Ticaret Meslek Lisesi)

“UKÜ ailesinin daveti, hem öğrencilerimizi, hem de bizi sevindirdi. Bu okulun bakımlı ve güzel oluşu bizi daha da heyecanlandırdı. Öğrencilerimizin gelecekte okuyacakları bölümlerin tanıtılmasının da çok iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum. Bu güzel organizasyon için, UKÜ ailesine çok teşekkür ederim.”

Pembe Beteri (Öğretmen - Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi)

“Bu yılki etkinliği geçen yılki etkinliğe göre daha anlamlı ve daha zengin buldum. Bölümler hakkında öğrencilerin yetkili kişilerle birebir iletişim kurabilmeleri fikri çok iyi olmuş. Öğrenciler için sıradan bir gezi olmasından ziyade, hem öğretici hem de eğlenceli bir organizasyon olduğundan dolayı bu etkinliği çok beğendim.”