UKÜ’de “1. Mini Yönetim Bilişim Sistemleri” Konferansı Gerçekleşti

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ile Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı  Yönetim Bilişim Sistemleri öğrenci kulübü tarafından 1. Mini Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı gerçekleştirildi.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat’ın moderatörlüğünü üstlendiği konferansta, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin uluslararası arenada yayınlanan çalışmaları sunuldu. Öğrencilerin çalışmalarının birçok uluslararası hakemli dergide yayınlandığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Nat, amaçlarının diğer öğrencileri teşvik etmek olduğunu da kaydetti. Müesser Nat konuşmasında, “Konferansı öğrencilerimizi iş yönetimi ve bilişim teknolojilerinin çeşitli iş alanlarında etkin kullanımı konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak için düzenledik” dedi. Yrd. Doç. Dr. Nat, hızla gelişen bilişim teknolojilerine uyum sağlayabilmek ve çözüm üretebilmek için mevcut lisans öğrencilerini, bu konulara hakim bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Etkinliğin Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlendiğini kaydeden Yönetim Bilişim Sistemleri Kulüp Başkanı Philip Slaw Kissi, öğrencilerin kazandıkları teorik bilgileri,  günümüz dünyasındaki bilgi kirliliğinin doğru ve anlaşılır bilgiye nasıl dönüştürüleceği ve bu bilginin nasıl kullanılacağı sorularına cevap aramayı hedefledikleri için gerçekleştirildiğini belirtti. Kulüp Başkanı Kissi, etkinliğin büyük ilgi gördüğünü ve yılda iki kez düzenlenmesi planlandığını aktardı.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik, toplamda on iki konuşmacının sunumlarıyla gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda konuşmacılara sertifika takdim edildi.

Son güncelleme: 11-01-2018